Кабул. Част от персонала на мисиите на страните от ЕС,

...
Кабул. Част от персонала на мисиите на страните от ЕС,
Коментари Харесай

Reuters: Представителите на ЕС в Кабул са изведени на тайно място

Кабул. Част от личния състав на задачите на страните от Европейски Съюз, останали в Кабул, е изместен на скрито място по отношение на разрастващата се обстановка към афганистанската столица, обградена от отрядите на талибаните, предава Reuters , базирайки се на неназован представител на НАТО.

„ Редица представители на Европейски Съюз са трансферирани на по -безопасно скрито място в Кабул “, сподели източникът. Агенцията в същото време заяви, че основни представители на американската задача не престават да работят от територията на летището в Кабул.

Според Reuters oделни талибански отряди към този момент са почнали да навлизат в столицата на Афганистан.

По -рано в неделя афганистанският ефирен канал 1TV заяви, че представители на радикалните талибани договарят с афганистанското държавно управление за спокойно влизане в столицата Кабул. Според медията управлението на талибаните е инструктирало своите подразделения да не влизат със мощ в Кабул и увери, че задачата на тези контакти е „ да приключи процеса на прекачване на града (под надзор на талибаните) в безвредна среда “.

НАТО организира незабавно съвещание на Северноатлантическия съвет в петък, в края на което Алиансът предизвести талибаните, че в случай че поемат властта в страната със мощ, те ще бъдат изправени пред интернационална изолираност.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР