Кабинетът Янев спря в четвъртък изграждането на новия правителствен комплекс

...
Кабинетът Янев спря в четвъртък изграждането на новия правителствен комплекс
Коментари Харесай

Правителството спря строежа на небостъргача за чиновници

Кабинетът " Янев " спря в четвъртък построяването на новия държавен комплекс на територията на " София Тех Парк ". Преди седмици министър Кирил Петков разгласи, че ще сезира прокуратурата, тъй като държавното управление на Бойко Борисов е отпуснало 182 млн. лева държавни пари без конкурс за строителството на голяма административна постройка.

Ще бъде основана междуведомствена работна група към министъра на стопанската система с всички заинтригувани ведомства, която ще изследва целесъобразността от строителството на нов държавен комплекс.

В края на мандата на кабинета " Борисов 3 " стана ясно, че държавното управление приготвя небостъргач за служители на бул. " Цариградско шосе " в София, наоколо до зала " Арена Армеец ". На терен от 24.8 дка би трябвало да бъдат построени две офис здания - едната със 75 м височина до кота корниз, а другото - 50 м.

Зад плана стоят " Държавната консолидационна компания " и " София тех парк ". Двете държавни структури са подали искане до Столична община за правене на нов организационен проект на два парцела в местността " Къро ", като ПУП-ът е направен бързо и е минал през всички публични разисквания. Главният проектант на столицата Здравко Здравков е одобрил проекта на 9 март тази година.

От " София тех парк " прецизираха, че сдружението не е вложител в плана и заради тази причина не е получавало финансиране за неговото създаване, и не е правило никакви процедури за възлагане на действия за неговото осъществяване. От позицията излиза наяве, че през 2019 година " София тех парк " е учредило право на градеж на Държавната консолидационна компания (ДКК) върху личен парцел от 24 811 кв.м. Сделката е подписана въз основа на решение на принципала на сдружението – Министерство на стопанската система.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР