Кабинетът в оставка, броени дни преди да бъде разпуснат, отпусна

...
Кабинетът в оставка, броени дни преди да бъде разпуснат, отпусна
Коментари Харесай

Кабинетът продължава да раздава пари за пътища и строежи

Кабинетът в оставка, броени дни преди да бъде разхлабен, отпусна нова порция средства за построяването на детски градини и пътища. 1 276 986 лева да вземем за пример бяха гласувани за градежа на 3 нови детски градини и за реорганизация на 2 гимназии в страната, а 2.4 млн. лева - за ремонт на пътни прави, водещи до 2 манастира в региона на София, оповестиха от Министерски съвет.

Припомняме, че всичко това става на фона върху дейностите на Министерския съвет и министерствата, натрапен от новите депутати - той включва възлагане на концесии, предоставяне на позволения за изследвания за подземни благосъстояния, вдишване на задължения, промени в управленията на сдружения и лечебни заведения, разпоредителни покупко-продажби с имущество и назначения в държавната администрация, само че не и разпределяне на финансови средства за настоящи разноски.

Средствата в областта на образованието са по линия на 3-годишната Програма за създаване, продължение, надстрояване и реорганизация на детски градини, ясли и учебни заведения на МОН. 277 688 лева от тях са за създаване на детска градина в кв. „ Горно Езерово “ в Бургас. 559 908 лева ще бъдат вложени в продължение на реконструкцията и надстройката на Професионалната гимназия по компютърно програмиране и нововъведения в Бургас. За нова детска градина в село Долно Дряново, община Гърмен, се отпускат 350 868 лева - с тях ще започват дейностите по създаване, към които е включено обзавеждане и съоръжение на постройката и облагородяване на дворното пространство.

56 165 лева се обезпечават за заплащания на част от строителните действия по построяването на детска градина в село Горно Краище, община Белица. А с 32 357 лева ще се извърши възстановяване на материалната среда в Неврокопската професионална гимназия „ Димитър Талев “ в Гоце Делчев.  

По програмата на МОН са утвърдени общо 89 плана за създаване на нови детски ясли и градини, и за надграждане на съществуващи обекти. Предвидено е 41 учебни заведения и 6 професионални гимназии да получат средства за реорганизация, надстрояване и създаване на нови здания и образователни корпуси. " В рамките на 3 година ще бъдат отпуснати общо 210 млн.лв. ", напомни премиерът Бойко Борисов.

 

ПАК ЗА ПЪТИЩА

2.4 млн. лева пък бяха отпуснати по бюджета на Столична община за главен и настоящ ремонт на две пътни прави, водещи до два манастира около София. 1.8 млн. лева са за пътя до Клисурски манастир " Света Петка ", а 600 000 лв. - за пътя до Дивотинския манастир " Света Троица ". " Ние единствени в света не затворихме църквите и манастирите от предишния Великден до момента и Бог ни оказва помощ. Без Господ нищо не може да се направи “, съобщи министър председателят Борисов, който се похвали в типичния си жанр как правителството вярно е управлявало пандемията.

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР