Кабинетът установи, че вчера Агенция „Пътна инфраструктура (АПИ) едностранно е

...
Кабинетът установи, че вчера Агенция „Пътна инфраструктура (АПИ) едностранно е
Коментари Харесай

АПИ е спряла всички поръчки за ремонт на пътища, според МС е застрашена зимната поддръжка

Кабинетът откри, че през вчерашния ден Агенция „ Пътна инфраструктура " (АПИ) едностранно е прекратила всички нови публични поръчки за настоящ ремонт и поддръжка на републиканската пътна мрежа. Причината, посочена от АПИ, е „ пропуски в документите за присъединяване ", препоръчана от самата АПИ, оповестяват от пресслужбата на държавното управление.

От кабинета припомнят, че публичните поръчки бяха оповестени през април 2022 година за да заместят съществуващите контракти, по които са открити порочни строителни практики и които са предмет на инспекция от способените органи.

" С решенията си АПИ на процедура слага изпълнителната власт в неспособност да разпореди по транспарантен метод ремонта и поддръжката на републиканската пътна мрежа, в това число през идния зимен сезон. ", показват от държавната пресслужба.

Казусът ще бъде тематика на брифинг на следващия ден заран в постройката на Министерския съвет.

В него ще вземат участие зам.-министрите на финансите и на районното развиване и благоустройството - Андрей Цеков и Ивайло Стайков, както и Настимир Ананиев, ръководител на парламентарната Комисия по районна политика, благоустройство и локално самоуправление.

Междувременно от на следващия ден пътни строители стартират безсрочна стачка поради неизплатени средства.

Протести ще има всеки ден пред Народното събрание и към 20 основни пътни прави в цялата страна.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР