Кабинетът така и не успя да изготви българско предложение по

...
Кабинетът така и не успя да изготви българско предложение по
Коментари Харесай

Радев за Петков и РС Македония: Той е премиер, а не куриер

" Кабинетът по този начин и не съумя да изготви българско предложение по проблема със Северна Македония, а в този момент внася френското. При това трансферира всичко към Народното събрание, без да съобщи ясна позиция. Не може министър-председателят да внася нещо в Народното събрание, без да съобщи позиция - той не е пощальон, а министър председател! " Това разгласи президентът Румен Радев през днешния ден във връзка импортираното френско предложение за старта на договарянията за присъединение на Северна Македония към Европейски Съюз ( какво съдържа предлагането.)

Френското предложение за Северна Македония е стъпка в вярната посока, само че остават въпроси, които би трябвало да бъдат изяснени - като вписването на българите в Северна Македония в Конституцията на страната, ясни и измерими критерии за преустановяването на политиката по дебългаризация и кражба на историята, опазването на българското културно-историческо завещание, реабилитацията на всички жертви и репресирани единствено поради това, че са се осмелили да се назовават българи, продължи президентът. И добави, че чака българското държавно управление да обясни тези въпроси, и да изиска ясни механизми и гаранции за решаването на проблемите.

Междувременно министър председателят Кирил Петков сподели в изявление за " Дарик ", че едвам през днешния ден е видял френското предложение, тъй като през вчерашния ден то непосредствено е било пратено в Народното събрание. През седмицата държавното управление реши тъкмо това - всевъзможни оферти за РСМ да се изпращат във външната комисия в Народното събрание. Петков повтори, че в случай че Народното събрание не вземе решение до Европейския съвет, който ще се проведе на 23 юни, той ще заяви на съвета, че България към момента няма решение.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР