Кабинетът се очаква да гласува бюджетните закони за тази година,

...
Кабинетът се очаква да гласува бюджетните закони за тази година,
Коментари Харесай

Правителството обсъжда бюджетните закони за 2022 г.

Кабинетът се чака да гласоподава бюджетните закони за тази година, които би трябвало да бъдат разисквани в Народното събрание. В предварителния дневен ред са залегнали и решения, свързани с подпомагането поради високите цени на електрическата енергия за небитовите консуматори.

Въпреки недоволството на бизнеса проектобюджетът ще бъде разискван от кабинета и най-вероятно импортиран в Народното събрание:

Той планува минимална работна заплата от 710 лева и оптимален застрахователен предел от 3400 лева от 1 април, съобщи в предаването „ Неделя 150 “ финансовият министър Асен Василев.

Попитан дали е отправял недодялан коментар към работодателите, Василев отговори:

„ За истината не би трябвало да се извиняваме. Този годишен панаир, в случай че желаеме по този начин да го назовем, ще изчезне и ще има безспорна предвидимост какво се случва по отношение на това по какъв начин се развива стопанската система и по какъв начин се развиват междинните равнища на възнаграждение в стопанската система “.

По Плана за възобновяване би трябвало да стартират да идват 1,6 милиарда лева през юни, акцентира министър Василев и изясни, че това не е директно обвързано със затварянето на енергийни мощности.

„ Което би ни разрешило от една страна част от българските мощности да се употребяват сезонно, тъкмо когато ни е належащо през зимата, с цел да посрещнем зимния пик и ни дава много по-голяма еластичност в потребление на системата и много по-голяма еластичност по какъв начин във времето мощности биха излезли от приложимост. “

Освен параметрите на държавния бюджет, се чака кабинетът да гласоподава бюджетите на Национален осигурителен институт и здравната каса.

Според текстовете пенсиите би трябвало да бъдат увеличени с 6,1 на 100 от 1 юли по швейцарското предписание.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР