Кабинетът по сигурността на Израел се съгласи в сряда да

...
Кабинетът по сигурността на Израел се съгласи в сряда да
Коментари Харесай

Газа скара Израел и ООН

Кабинетът по сигурността на Израел се съгласи в сряда да разреши " минимално прибавяне " на гориво за влизане в Ивицата Газа, " с цел да се предотврати филантропичен колапс и експлоадиране на заболявания " в южната част на анклава, оповестява " Ройтерс ".

В изказване кабинетът на израелския министър председател сподели, че количеството гориво ще бъде несъмнено от кабинета и поправено въз основа на локалната филантропична обстановка.

Настоявания за това бяха направени от Съединени американски щати и Европейски Съюз.

В същото време, Тел Авив влезе в спор с Организация на обединените нации по тематиката Газа.

Външният министър на Израел Ели Коен упрекна генералния секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш в поддръжка на групировката " Хамас " и прикани за оставката му. Коен също по този начин сподели, че мандатът на Гутериш като началник на международната организация е " заплаха за международния мир ". Това стана, откакто ръководителят на Организация на обединените нации прикани за неотложно преустановяване на огъня във войната и се базира на рядка уговорка в Хартата на Организация на обединените нации, с цел да упорства за интервенция на Съвета за сигурност.

В X Коен написа, че апелът на Гутериш за преустановяване на огъня в двумесечната война в Газа " съставлява поддръжка " за палестинската терористична организация и е " одобрение на убийството на възрастни хора, отвличането на бебета и изнасилването на дами. "

Коен също предизвести, че няма да възобнови визата за престой на висшия филантропичен координатор на Организация на обединените нации за Западния бряг и линията Газа, като сподели, че тя не е осъдила " Хамас " за нападението му против Израел.

Ръководителят на Организация на обединените нации предизвести, че чака " скоро публичният ред да се разпадне изцяло заради отчайващите условия " в Газа, като се има поради израелската бомбардировка, ориентирана против терористичната група Хамас.

Хуманитарните условия по време на войната " бързо се утежняват до злополука, с евентуално необратими последствия за палестинците като цяло ", съобщи генералният секретар Антониу Гутериш в писмо до ръководителя на Съвета за сигурност.

" Подобен резултат би трябвало да бъде избегнат непременно ", се споделя в писмото.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР