Кабинетът пак одобри предложението на финансовия министър Владислав Горанов кешовите

...
Кабинетът пак одобри предложението на финансовия министър Владислав Горанов кешовите
Коментари Харесай

Важна промяна за всички българи! Съвсем скоро ще се наложат ограничения за...


Кабинетът отново утвърди предлагането на финансовия министър Владислав Горанов кешовите разплащания да се лимитират до 5 хиляди лева

В момента прагът за заплащания в брой са 10 хиляди лева Промяната цели понижаване на сивата стопанска система и е в сходство с наложилата се процедура в другите страни членки на Европейски Съюз, където прагът за заплащанията в брой е в диапазон от 2000 до 3000 евро.

Ограничението ще се ползва и в случаите на заплащания в задгранична валута, когато левовата им равноценност е равна на или надвишава 5000 лева по курса на Българска народна банка в деня на заплащането, прецизира Канал 3. Мярката ще подтиква настоящото отразяване на паричните потоци посредством първоначални счетоводни документи и ще способства за минимизиране на разплащанията в брой по покупко-продажби сред лицата, участници в стопанския оборот.

По отношение на икономическите оператори и на жителите не се чака нарастване на административната тежест, надлежно във връзка с администрацията не се чака нарастване на разноските за администриране на препоръчаната смяна.

Очакванията са мярката да има резултат за бюджета в парично изражение в размер на 1,2 млн. лева Последният опит да се смъкна прагът на 5 000 лв. бе изработен през лятото, когато Народното събрание отхвърли предлагането.
 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР