Кабинетът одобри проект на закон за несъстоятелност на физическите лица,

...
Кабинетът одобри проект на закон за несъстоятелност на физическите лица,
Коментари Харесай

Служебният кабинет одобри проектозакона за личния фалит

Кабинетът утвърди план на закон за неплатежоспособност на физическите лица, придобил популярност като Закона за персоналния банкрут. Това разгласи на брифинг в Министерския съвет правосъдният министър Крум Зарков. 

" Законът предлага правна уредба по неплатежоспособност на физическите лица, която да запълни празнотата и да уреди произвеждане в сходство с публичните упования, условията на актовете на Европейски Съюз и особеностите на националната ни правна система. Няма развита страна, в която да няма закон на персоналния банкрут. България прекомерно дълго остана без подобен закон ", акцентира Зарков.

Само добросъвестни длъжници ще могат да изискат формиране на произвеждане, в случай че желаят да удовлетворят всички свои кредитори и вследствие на това да бъдат освободени от непогасените отговорности. Добросъвестен е оня дебитор, който поема отговорности съгласно своето имуществено положение и приходи и който със своите дейности не поврежда съзнателно или заради немарливост ползите на своите кредитори, изясни Зарков.  

Законопроектът ще подсигурява финансово поръчителство на длъжника и фамилията му в границите на производството, като съдът ще дефинира прехрана според от техните потребности. Издръжката няма да бъде по-ниска от минималната работна заплата. Несеквестируемото имущество на длъжника няма да предстои на изземване, посочи правосъдният министър. 

Той посочи, че проектозаконът е бил оповестен за публично разискване сред 6 и 20 октомври тази година. През това време в министерството на правораздаването са постъпили голям брой мнения, на които са дали отговор. " Становище постъпи и от групата на Световната банка, които приветстват въвеждането на тази правна уредба. Този закон идва, с цел да помогне на хората, изпаднали във краткотрайно усложнение, да получат втори късмет. Надявам се този закон да бъде признат до края на годината ", сподели още Зарков.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР