Кабинетът на президента на Украйна Володимир Зеленски разкритикува ФИФА. Преди няколко

...
Кабинетът на президента на Украйна Володимир Зеленски разкритикува ФИФА.
Преди няколко
Коментари Харесай

ФИФА забрани на Зеленски видеообръщение преди финала

Кабинетът на президента на Украйна Володимир Зеленски разкритикува ФИФА.

Преди няколко дни стана известно, че от международната футболна централа са отказали да излъчат видеообръщение на Зеленски преди финала на Мондиал 2022 сред националните тимове на Аржентина и Франция.

„ Катар поддържа самодейността на президента, само че ФИФА я блокира и няма да разреши проявлението на видео известие преди финала “, споделиха от кабинета на Зеленски.

Освен това от офиса на Зеленски оповестиха, че сами ще пуснат видео известие, защото ФИФА не желае да го демонстрира. Те считат, че решението на организацията демонстрира, че " ФИФА е изгубила най-ценното схващане за спорта - като игра, която сплотява хората, а не поддържа съществуващите разделения ".

CNN разполага с видеообръщението на Зеленски. Позовавайки се на канцеларията на президента на Украйна, CNN написа, че ФИФА счита речта на Зеленски за прекомерно политизирана.

„ Нямаше нищо политическо в тази тирада, няма нищо, което да придаде политическа багра на едно спортно събитие. Няма субективни оценки, няма политически сигнали, камо ли обвинявания. ФИФА към момента има време да поправи грешката. ФИФА не би трябвало да се опасява от апелите за мир “, споделиха от кабинета на Зеленски.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР