Кабинетът на министър-председателя и Голямата заседателна зала на правителството са

...
Кабинетът на министър-председателя и Голямата заседателна зала на правителството са
Коментари Харесай

Надникваме в Министерския съвет: Полилеи от кристал, подаръци, картини от велики творци

Кабинетът на министър-председателя и Голямата заседателна зала на държавното управление са единствено част от знаковите места в Министерския съвет, които ще могат да бъдат прегледани в границите на утрешния Ден на отворените порти.

Опознавателната обиколка ще включва още партерния етаж, който впечатлява с визията си, заимствана от Рилския манастир и с внушителните 10-метрови полилеи от чешки кристал от Бохемия, какъвто е употребен и в редица европейски дворци.
 Министерски съвет постройка БГНЕС
В коридорите и залите на държавната постройка ще могат да бъдат прегледани и картини на огромни български създатели като Владимир Димитров – Майстора, Димитър Гюдженов и други. Последна точка от опознавателната обиколка ще бъде обновената непрекъсната галерия с част от подаръците, които през годините българските министър председатели са получавали от задграничните си посетители.

Денят на отворените порти, който се организира по самодейност на министър-председателя Гълъб Донев, ще стартира в 10 ч. и ще продължи до 16 ч. Събитието е в поддръжка и на световната самодейност „ Партньорство за намерено ръководство “, в която вземат участие 75 страни.
 Министерски съвет постройка БГНЕС
Хората би трябвало да знаят, че условията за сигурност не разрешават внасянето на обемист багаж или неразрешени предмети в постройката на Министерския съвет. Влизането вътре ще се реализира от централния вход на Министерския съвет на бул. „ Дондуков “ №1. Опознавателните обиколки ще се осъществят единствено на групи, като всяка група ще се образува съгласно реда на идване.
 Министерски съвет постройка БГНЕС

 Министерски съвет постройка БГНЕС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР