Кабинетът Денков/Габриел одобри на днешното си заседание проекта на нов

...
Кабинетът Денков/Габриел одобри на днешното си заседание проекта на нов
Коментари Харесай

Кабинетът "Денков/Габриел" одобри застраховател за ДП "Радиоактивни отпадъци"

Кабинетът " Денков/Габриел " утвърди на днешното си съвещание плана на нов контракт за застраховка " Обща гражданска отговорност " на Държавното дружество " Радиоактивни боклуци ". Застрахователният контракт ще бъде подписан с Гражданското сдружение " Български народен осигурителен нуклеарен пул " за период от една година, оповестиха от пресцентъра на Министерският съвет (МС).

Застраховката " Обща гражданска отговорност " е регламентирана във Виенската спогодба за гражданска отговорност за нуклеарна щета и в Закона за безвредно потребление на нуклеарната сила. Според член 129, алинея 2 от него, експлоатиращият нуклеарната апаратура е само виновен за вредите от нуклеарна повреда, в случай че във Виенската спогодба е несъмнено друго.

От Министерски съвет означават, че на държавното дружество са предоставени за употреба оборудванията за ръководство на радиоактивни боклуци на профилираните поделения " Радиоактивни боклуци - Козлодуй " и " Извеждане от употреба - Козлодуй ". То има и лицензни за извеждане от употреба на блоковете 1-4 на АЕЦ " Козлодуй ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР