Кабинетът „Борисов 3 оцеля при първия вот на недоверие, който

...
Кабинетът „Борисов 3 оцеля при първия вот на недоверие, който
Коментари Харесай

Вотът на недоверие към кабинета Борисов 3 се провали

Кабинетът „ Борисов 3 " оцеля при първия избор на съмнение, който бе пожелан от левицата. Той бе за неуспех на политиката на държавното управление за битка с корупцията. Подкрепиха го 131 депутати, срещу държавното управление се оповестиха 103-ма. Нямаше въздържали се, съобщи " Епицентър.бг ".

Гласуването на вота бе първа точка от днешния дневен ред на депутатите. Премиерът Бойко Борисов не пристигна в пленарната зала, както не присъстваше и по време на разискванията по вота във вторник.

Този процес се очакваше. Че зад държавното управление ще застанат партиите от ръководещото болшинство ГЕРБ и Обединени патриоти и „ Воля " се разбра по време на дебатите на изключителното парламентарно съвещание във вторник. Правителството на Борисов получи поддръжката на ГЕРБ и Обединени патриоти и на „ Воля ".

За настояването на съмнение гласоподаваха „ Българска социалистическа партия за България ", които го предизвикаха с подписка. Подкрепиха ги и народните представители на Движение за права и свободи.

Социалистите внесоха подписката за вота на 17 януари. Още тогава от Движение за права и свободи оповестиха, че няма да се подпишат под настояването за съмнение, само че ще го поддържат при гласуването в залата, тъй като са съпротива.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР