Кабинетът "Борисов 3" е ярък пример за паралелна държава, тъй

...
Кабинетът "Борисов 3" е ярък пример за паралелна държава, тъй
Коментари Харесай

Нинова обвини управляващите в задкулисно назначаване на калинки

Кабинетът "Борисов 3 " е ослепителен образец за паралелна страна, защото ръководещите партии подмолно се спогаждат и си разпределяти постове, на които поставят партийни "калинки ". Това съобщи в декларация на парламентарната група водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Ниновац. Тя изиска ГЕРБ и "Обединените патриоти " да извадят съглашението за разпределение на постове във властта. За него съгласно Нинова се схваща от изявления на вицепремиера Валери Симеонов в последните дни.

"Преди 4 месеца ГЕРБ и Обединени патриоти съставихте държавно управление, което щеше да работи в името на бистрота, непоклатимост за България, битка с корупцията и увеличение на приходите. Тогава ние, от „ Българска социалистическа партия за България”, декларирахме, че това е непоследователен съюз за власт, постове и пари, а не за правене на политики. Само 4 месеца по-късно, тези наши думи се потвърдиха от вътрешната страна, от държавното управление, защото и вицепремиерът Симеонов съобщи, че няма разговор с Борисов”, обърна се Нинова към ръководещите.

Според нея има несъгласия в обединението и по тематиката за корупцията. Тя даде образец още веднъж с думите на Симеонов, че "министърът на туризма Николина Ангелкова и подчиненото ѝ министерство крият информация за концесиите по Черноморието, които се държат от знакови имена и групировки и състезанията се печелят със съмнителна документи. Корупцията в туризма е по високите етажи на властта”.

Нинова попита ръководещите партии: "Какво става в държавното управление „ Борисов 3”? Дължите отговори. Вижте си Доклада за националната сигурност. Държавата е изправена пред големи провокации – демографска злополука, влошено опазване на здравето, отпадащи възпитаници, неравенства, беднотия, престъпност. Вместо да решавате това, вие се занимавате с "калинки”, постове и обвинявания в корупция ".

В отговор зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов избори някои от достиженията на третото държавно управление на Бойко Борисов - понижаване на контрабандата до 7%, увеличение на минималната пенсия на 200 лв. от 1 октомври, оповестяването на образованието за приоритет и нарастване на учителските заплати, поради което в бюджета за идната година ще бъдат заделени в допълнение 300 млн. лв.. "Изборите минаха и сме при започване на един постоянен управнически мандат, който залага на прозрачността ", сподели още Цветанов. Той прикани за градивен разговор сред партиите в Народното събрание в името на идното европредседателство.

След това от парламентарната естрада зам.-председателят на групата на "БСП за България " Антон Кутев прикани Цветан Цветанов да върне парите, които страната е платила, защото е била наказана в Страсбург поради дейностите му като вътрешен министър.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР