Журналистката от Българското национално радио Оля Стоянова спечели голямата награда

...
Журналистката от Българското национално радио Оля Стоянова спечели голямата награда
Коментари Харесай

Оля Стоянова от БНР спечели голямата награда за българска драматургия "Иван Радоев"

Журналистката от Българското национално радио Оля Стоянова завоюва огромната премия за българска драматургия " Иван Радоев " с пиесата " Три цялостни обиколки на света ".

Националният конкурс се организира за 11-и път от Министерството на културата, Общината и плевенския Драматично-куклен спектакъл, който носи името на Иван Радоев.

Жури с ръководител Димитър Кабаков, шеф на спектакъл „ Любомир Кабакчиев “ в Казанлък, номинира 10 създатели. Голямата премия и статуетката на Георги Чапкънов заслужи Оля Стоянова, водеща в стратегия „ Христо Ботев “ на Българското национално радио. Минути след приемане на премията Оля Стоянова сподели:
" Усещането би трябвало да е за смисъл, тъй като като няма смисъл тези текстове, да стоят единствено в чекмеджето. Така че нека са значими освен за нас, които сме ги писали, само че и за останалите. Трудно остава време за пиеси, само че пък това са част от тези диалози с хората, които може би не им е било задоволително да бъдат просто под формата на изявленията или репортажи. Имам възприятието, че тъкмо нашата работа е извънредно признателна, тя разрешава да се трансформира едно изявление по-нататък в драматургия ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР