Журналистката Наталия Бояджиева е водила слушателите на Покана за пътуване“

...
Журналистката Наталия Бояджиева е водила слушателите на Покана за пътуване“
Коментари Харесай

Мечки позират по дърветата в Норвегия

Журналистката Наталия Бояджиева е водила слушателите на „ Покана за пътешестване “ при племена наемни убийци и човекоядци на Филипините и е разказвала по какъв начин край Пънлай в Китай две морета се сблъскват, без да се слеят.

 Наталия е създател на книгите Светлина от Изтока и Лицата на Филипините. Този път, обаче усещанията ѝ са от доста по-питомна страна – Норвегия. Тя се озовава там след три години в Китай и… претърпява културен потрес.

Наталия Бояджиева в никакъв случай не се задоволява с лекомислен взор към страната, в която се намира и се пробва да задълбае в локалната психика. Дори когато става дума за лишаване на деца от родителите, гостенката прибавя още линии.

Тя е член на АБУЖЕТ – българската секция на Световната федерация на пътуващите писатели, която отбелязва своята 65-годишнина. Затова минаваме на по-ведри тематики. Като да вземем за пример какво е усвоила Наталия на курса по норвежки. Оказва се – съвсем нищо, тъй като класа сякаш за начинаещи всички говорели съвършено. Но пък си намерила съветска другарка, с която обикаляли по изложения и концерти. Включително и в дома на Едвард Григ.

 Дъждовният град Берген не е леден, заради близостта си с течението Гълфстрийм, обаче гумените ботуши са най-насъщната обувка за всеки сезон. А норвежците са по-мрачни от времето.

Затова пък мечките край фиордите са същински актьори. В парка на симпатичните животинки, който се поддържа от частен спонсор, те се катерят по дърветата, макар че са много тежички.

Сладкодумната Наталия Бояджиева, която написа почтено, не посрами колегите-пътешественици Ясен Антов и Валери Петров, включили България към Световната федерация на пътуващите писатели преди шест десетилетия.

Снимки: Наталия Бояджиева
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР