Журналистката Анастасия Петрова почина в Перм на 31 март, лекарите

...
Журналистката Анастасия Петрова почина в Перм на 31 март, лекарите
Коментари Харесай

36-г. журналистка умря от коронавирус броени часове, след като разказа как я лекуват

Журналистката Анастасия Петрова умря в Перм на 31 март, лекарите назоваха пневмония повода за нейната гибел. Днес се оказа, че дамата имала ковид.

Анастасия била приета в болница на 24 март: тя написа в обществените мрежи, че има тресчица, а на идващия ден кола за спешна помощ я изпрати в инфекциозна кутия, след което я трансферирали в изолатор.

Анастасия споделила на лекарите, че е разговаряла с хора, които са пристигнали от чужбина - само че те пристигнали преди повече от две седмици. В болничното заведение е лекувана с ARVI медикаменти и е тествана за ковид.

"Нито аз, нито лекарите мислим, че става въпрос за ковид - композиция от признаци допуска както него, по този начин и елементарен грип.

Лекарите взеха решение за хоспитализация въз основа на положението на белите дробове, доста високата температура и моята анамнеза “, написа Анастасия Петрова във фейсбук.

По-късно лекарите диагностицират пневмония. Здравословното положение на Анастасия се влошило внезапно, тя написа: "Нямам сили, дремя 90% от времето. " На 26 март тя написа последния си пост, в който съобщи, че не се е удостоверил ковид.

"За страдание, удостоверяваме гибелта - разяснява Министерството на здравеопазването на района Кама. - Тя беше приета в болница в болница по инфекциозни болести, защото имаше контакт с хора от чужбина. Беше изработен коронавирусен тест - резултатът е негативен.

Днес обаче се появи преписка на Анастасия с другар, от което се вижда, че тя е знаела за позитивния резултат за ковид още на 28 март. Министерството на здравеопазването в района обаче споделя, че резултатът от втория тест се появил едвам през днешния ден, 2 април.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР