Журналистите на от БТВ Венелин Петков и Антон Хекимян заведоха

...
Журналистите на от БТВ Венелин Петков и Антон Хекимян заведоха
Коментари Харесай

Антон Хекимян и Венелин Петков от БТВ съдят Валери Симеонов за клевета

Журналистите на от БТВ Венелин Петков и Антон Хекимян заведоха правосъдното дело за засегнатост и клюка против водача на НФСБ и зам.-председател на Народното събрание Валери Симеонов. Според исковата молба Симеонов е увредил достойнството и достолепието на двамата публицисти, нападайки ги с обиди и клюки, а офанзивата му е разчетена от редица съсловни организации като посягане върху свободната публицистика. Хекимян и Петков претендират за нанесени неимуществени вреди и смятат осъщественото от Симеонов за отговорно и непозволено увреждане.

До правосъдното дело се стигна след остро изявление на Валери Симеонов в ефира на Българска национална телевизия от 11 февруари, направено във връзка развиването на събитията към предприемача Васил Божков и някогашните му сътрудници Цветомир и Боян Найденови. В ефира на публичната телевизия Симеонов даде Венелин Петков и Антон Хекимян като образец за корумпирани публицисти и разгласи, че в случай че зависи от него, би им пратил прокуратурата.

"Или телевизионните водещи не са корумпирани?! Ето ви го един Антон Хекимян, ето ви го един Венелин Петков. Какви са тези, на които на 15 декември им е казано цялата история на Найденови, незаконната скица на Божков с ощетяване на страната със стотици милиони и те са мълчали? ", съобщи пред камерите Симеонов.

Атаката му пристигна след отправени от самия Цветомир Найденов обвинявания, че БТВ не е обявила наличието на предоставени им през декември папки с разкрития към Божков.

От малкия екран незабавно излязоха в отбрана на двамата публицисти с аргумента, че всяко едностранно разобличаване, в това число това на Найденов, следва да бъде деликатно тествано. С позиции в поддръжка на двамата публицисти излязоха и други професионални медийни организации, нападките на Симеонов осъди и дирекция "Информация " на самата Българска национална телевизия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР