Журналистите, които ръководят 23 езикови служби на Радио Свободна Европа/Радио

...
Журналистите, които ръководят 23 езикови служби на Радио Свободна Европа/Радио
Коментари Харесай

Журналисти от “Свободна Европа“ протестират срещу “унищожаването на тяхната независимост“

Журналистите, които управляват 23 езикови служби на Радио Свободна Европа/Радио Свобода (RFERL), изпратиха до ръководителя на организацията, която следи активността на медията. Те го упрекват в " невиждано отклоняване " от двупартийните стандарти и в " заличаване на независимостта на самата новинарска организация, която [му] е поверена, с цел да я брани ", оповестява “Дневник “.

Писмото упреква ръководителя на Американската организация за световни медии (USAGM) Майкъл Пак в предприемане на дейности, които да обезпечат надзор върху медията от страна на една партия. Майкъл Пак беше номиниран за позиция от президента Доналд Тръмп и през юни беше утвърден за поста от следения от републиканците Сенат.

Писмото е изпратено на 30 декември и е подписано от 7-членния публицистичен съвет на RFERL, както и от болшинството шефове на езиковите служби на медията, в това число Иван Бедров, който управлява българската секция.

Документът е изпратен до самия Майкъл Пак, както и до водачите в Конгреса на Съединени американски щати, до депутати и от двете партии, и до ръководителя на екипа на Джо Байдън, завеждащ прекосяването към ново ръководство на USAGM.

Първи за писмото заяви CNBC, а Майкъл Пак дефинира писмото като " цялостно с грешки ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР