Журналистът Явор Дачков написа силен коментар по повод протестите срещу

...
Журналистът Явор Дачков написа силен коментар по повод протестите срещу
Коментари Харесай

Явор Дачков нахока здраво арх. Дионисий и извади мръсни тайни от миналото му с Божков

Журналистът Явор Дачков написа мощен коментар във връзка митингите против властта. В персоналния си фейсбук профил той уточни, че това е парадокс, а не митинг. Ето какво написа Дачков:

Протестите се маргинализираха до подигравка и гротеска, а ежедневното наличие на Дионисий, който е един от представителите им ги завършва в моите очи като състоятелна гражданска интензивност. Това е парадокс, а не митинг.

Снощи Дионисий сподели на хората пред Българска национална телевизия да се разпределят по всички входове на малкия екран, с цел да може все някоя групичка да се срещне с Бойко Василев и да го попитат за какво не им дава естрада. В същото време Арман Бабикян беше посетител в "Панорама ".

Преди три години Дионисий бе отхвърлен от Св. Синод на БПЦ като предстоятел на "Св.Александър Невски ", поради съществени канонични нарушавания. Той е със забраняване да служи, а против него тече църковен развой.

Дионисий е един от създателите на схемата с продажбата на архонтски трофеи от преди години. Това са несъществуващи духовни звания, които бяха продавани на богати предприемачи със противоречива известност и откровени мутри, посредством фиктивен обред, който се организираше в определени храмове.

Дионисий и някои епископи продаваха арконтски трофеи за по 400 и 800 хиляди евро едната на предприемачи като Чомбе и Слави Бинев. Преди 13 години Дионисий защитаваше ползите на Васил Божков - Черепа като външен специалист в комисията по просвета в Народното събрание, която обсъждаше Закона за културно-историческото завещание. Днес Дионисий е един от представителите на митингите, които се организират под мотото "Мутри, вън ".


Малко по-късно журналистът добави информацията с още един пост, в който написа:

Дионисий "посвещава " в архонтство с фиктивен от него обред, който коства на сред 400 и 800 хиляди евро

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР