Журналистът от руското интернет издание "Медуза" Иван Голунов, задържан онзи

...
Журналистът от руското интернет издание "Медуза" Иван Голунов, задържан онзи
Коментари Харесай

Задържаният руски журналист, обвинен в трафик на дрога, е настанен в болница

Журналистът от съветското интернет издание "Медуза " Иван Голунов, арестуван оня ден и упрекнат в разпространяване на опиати, през днешния ден е настанен в болница, откакто се оплакал, че се усеща зле, съобщи ТАСС. Агенцията цитира пресслужба на московската полиция.

По-рано бранител на арестувания сподели, че следователят по делото е отказал Голунов да бъде приет в болница, макар че два лекарски екипа, извикани в полицейското ръководство, с цел да прегледат журналиста, са споделили, че имат съмнения за мозъчно разтърсване и счупени ребра.

Голунов е прочут с следствията си за корупция в Москва, чийто кмет Сергей Собянин е непосредствен съдружник на президента Владимир Путин, означават Франс прес и Ройтерс.

Той беше арестуван на 6 юни на улицата в Москва и у него бяха открити 4 грама метиефедрон, а при обиск в жилището, в което живее чартърен, 5 грама кокаин. Обвинен е в произвеждане и разпространяване на наркотични субстанции.

Голунов се оплака, че е бил обичай от полицията. Защитата му споделя, че опиатите са му били подхвърлени.

Антон Кобяков, консултант на съветския президент Владимир Путин, сподели, че персонално ще изследва случая и изрази убеденост, че представителят на президента и основният прокурор ще обезпечат контрол по случая и ще изпълнят функционалностите си. Фалшифицирането на обстоятелства се санкционира по закон и който го прави, че дава отговор за това, сподели Кобяков и напомни, че в Русия съществува хипотеза за непорочност.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР