Журналистът на NOVA Генка Шикерова осъди „Центъра за спешна медицинска

...
Журналистът на NOVA Генка Шикерова осъди „Центъра за спешна медицинска
Коментари Харесай

Генка Шикерова осъди „Спешна помощ” в София

Журналистът на NOVA Генка Шикерова осъди „ Центъра за незабавна здравна помощ” в София.

Причината за делото е отвод за достъп до информация за договорите за ремонт на коли за спешна помощ.

Абсурди за доста пари в „ Бърза помощ”

Защо можете да умрете, до момента в който чакате Спешна помощ

Преди две години в „ Разследване” Шикерова сподели, по какъв начин за поддръжка на колите се дават над 1 милион и 700 хиляди лв. годишно, а информация за разходването на парите липсва.

Договорите за поръчки на коли за спешна помощ се извършват от „ София ауто”. Един от главните критерии е цена за човекочас. Например, от фактура до „ Бърза помощ” излиза наяве, че елементарна промяна на гума е фактурирана за четири часа, което надалеч надвишава нормалното за такава активност време.

Именно поради това със заявление за достъп до информация и с юристите на стратегия „ Достъп до информация” е пожелан цялостен достъп до документите за осъществяване на договорите за ремонт за коли за спешна помощ. С отговор от „ Центъра за незабавна здравна помощ” подобен не е даден с мотив, че настояването е неразбираемо.

„ Всъщност, Върховен административен съд одобри, че това е безусловно ясно заявление за достъп, защото явно, че се има поради досието – преписката по целия този договор”, съобщи Александър Кашъмов от Програма „ Достъп до информация”.

Според решението на Върховния административен съд „ Центърът за незабавна здравна помощ” би трябвало да даде цялостен достъп до документите по осъществяването на договорите за ремонт на коли за спешна помощ.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР