Журналистът и съосновател на първото частно радио в България Радио

...
Журналистът и съосновател на първото частно радио в България Радио
Коментари Харесай

В Разград представят книгата на Бонка Цакова „Леканощници & други истории“

Журналистът и съосновател на първото частно радио в България Радио FM+ Петър Пунчев ще показа в Разград в петък, 25 март, книгата „Леканощници & други истории“.

В нея той е събрал текстове на Бонка Цакова, която умря от подла болест през октомври 2021 година, само че с изключение на приноса си към развиването на Оперативна програма “Паркстрой “ и на локалното самоуправление в Разград остави и впечатляващи текстове по настоящи тематики и мемоари за обичания Разград. Част от текстовете бяха оповестени от Бонка Цакова в обществената мрежа Facebook в основаната от нея графа „ Леканощници “, по тази причина неповторимата дума е част от заглавието на книгата.

Инициативата за издаването на книгата е на дъщерите на Бонка Цакова – Ирина Ганева и Яна Николова, на чиято покана да оформи изданието откликна Петър Пунчев.

„ Чувствителното перо и дълбочината на един извънреден разум – в близо 400 страници, които ще оставят диря измежду почиталите на българския език и литература “ – по този начин Петър Пунчев разказва творбите на Бонка Цакова в навечерието на представянето на книгата.

Бонка Цакова е дълготраен шеф на Оперативна програма “Паркстрой “, три мандата общински консултант, притежател на премията „ За принос в локалното самоуправление “, държавник с будна гражданска съвест и позиции по доста сфери от публичния живот, разградчанка с огромно сърце, туптящо с проблемите на родния край.

Представянето на книгата е планувано за 18,00 ч. в петък в Художествена изложба „ Проф. Илия Петров “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР