Журналистът Георги Милков от 24 часа“ отново върна лентата с

...
Журналистът Георги Милков от 24 часа“ отново върна лентата с
Коментари Харесай

Забравено интервю на Бенатова с Борисов преди 15 години разкрива: Борисов и убития Георги Илиев са

Журналистът Георги Милков от „ 24 часа “ още веднъж върна лентата с години обратно, с цел да опита да изясни сегашното.

След като предходната седмица описа по какъв начин е отишъл за изявление с Румен Николов Пашата, а там го посрещнал Борисов, в този момент Милков извади списание „ Егоист “ отпреди 15 години, в което има прелюбопитно изявление на Бенатова с Борисов.

Ето какво написа Милков:

Спасих тези списания от боклука. Буквално. Сред тях е и паметният брой на „ Егоист “ отпреди 15 година с Бойко Борисов на корицата. Вътре има доста стройно изявление на Miroluba Benatova с тогавашния основен секретар на Министерство на вътрешните работи, озаглавено: „ Генералът. Оцеляват единствено приспособимите “. Естествено, преди време съм го чел с интерес, само че през днешния ден препрочетох казаното от Борисов тогава с трижди по-голям интерес. И се замислих какъв брой калпава е човешката памет в действителност. Минали са едвам 15 години, а всичко към този момент като че ли е отишло на боклука на историята. Буквално и преносно.

П.П. ето част от текста:
Миролюба Бенатова: Вие бяхте в периферната част на някогашната СИК, имахте бизнес с един от главните съдружници в СИК и Интергруп…
Бойко Борисов: Много неприятно звучи „ в периферията “. Доколкото ме познавате, аз мога да бъда единствено в центъра. Във компаниите хората влизат като физически лица и съгласуваност сред тях има единствено в границите на компанията, в която вземат участие. Фирмата, която направихме с Румен Николов (Пашата) като ръководител на федерацията по карате, Алексей Петров като ръководител на треньорския съвет на федерацията, а аз като ръководител на съдийския съвет, беше, с цел да финансира федерацията. Скарахме се и не е минал един лев. Това може да го ревизира всеки.
Миролюба Бенатова: Не може да се отхвърли, че познавате доста огромна част от покойниците…
Бойко Борисов: Познавам всички, които са били спортисти, и всички, които след това са се явили като престъпен контингент, към този момент 4-5 години работим по тях. А Румен Николов е човек, който аз и сега почитам. Това, че той е някъде и прави нещо… 5-а година не съм го чувал и не съм го виждал. За годините, в които бяхме дружно в каратето, имам извънредно положителни мемоари от него като другар, сътрудник, състезател и барета в Министерство на вътрешните работи.
Миролюба Бенатова: А Поли Пантев?
Бойко Борисов: Не го познавам, той не е бил състезател.
Миролюба Бенатова: Джудист
Бойко Борисов: Джудото не беше мощно развито в България. Не бяха имена. Борците бяха огромните имена, измежду боксьорите имаше няколко и измежду каратистите. Димата Руснака също доста малко го познавам, тъй като не е бил в спорта. След побоя в „ Дескрим “ избягаха, нямаше ги години наред. Карамански го познавах като гребец…
Миролюба Бенатова: Младен Михалев…
Бойко Борисов: Младен Михалев – доста добър герой, а и той се отличаваше с разсъдък, неслучайно в този момент е във финансовия бизнес. От борците най-хубав другар ми беше Рангел Геровски – вицеолимпийски първенец. С него завършихме дружно.
Миролюба Бенатова: Васил Илиев?
Бойко Борисов: Васко Илиев може би най-добре го познавах. Той беше от най-дисциплинираните. Ако не ме лъже паметта, беше нещо като комсомолски секретар на групата. Ангел Бончев от „ Литекс “ – също. Много сърцати момчета бяха тогава. Имаше ред и дисциплинираност.
Миролюба Бенатова: Златомир Иванов – Баретата?
Бойко Борисов: Много добра барета. Като барета нямаше еднакъв. Но в този момент имам радикално друго мнение за него.
Миролюба Бенатова: Имаха ли интелектуален капацитет тези момчета?
Бойко Борисов: Самият факт, че по този начин се развиха и имат толкоз бял бизнес и оперират с десетки милиони… Искам да подчертая, че някои от тях съумяха да се отърсят от хората към тях, които вършеха закононарушения.

 

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР