Журналистът Александра Никова е главен редактор на сайта Столица.бг“, а

...
Журналистът Александра Никова е главен редактор на сайта Столица.бг“, а
Коментари Харесай

Преди 16 години журналистът Александра Никова попада на необичайно раждане на дете



Журналистът Александра Никова е основен редактор на уеб страницата „ Столица.бг “, а през годините публикациите ѝ са намирали място на страниците на разнообразни печатни издания. Различни са историите, с които се е срещала в професионалния си път. Най-вълнуваща обаче е тази, в която се ражда момиченце в банята на апартамент преди 16 години.

 Александра Никова Снимка: персонален списък

Казва, че е благословена, откакто непозната жена подава новородено бебе в ръцете й. Това се случва на 12 октомври 2004-та година. На дежурство във вестник „ Нощен труд “ получава сигнал, че жена ражда в дома си. Пристигат на адреса и заварват родилката с лекаря и здравната сестра от Бърза помощ пред блока, в който живее фамилията. Медицинската сестра ѝ подава бебето, тъй като лекарят има потребност от нея, с цел да помогне на родилката, която изгубва схващане. Мигове по-късно Александра Никова осъзнава, каква отговорност е да държи новият живот в ръцете си . За нея това е доста вълнуваща история, която не се случва всеки ден. Не има вяра в случайността, има вяра, че Бог я е изпратил при новороденото бебе преди 16 години:

" Беше доста вълнуващо, след това осъзнах какъв брой е отговорно и че може би има орис или Господ по този начин е решил да ми връчи някой живот в ръцете. След три дни разбрах, че бебето е кръстено Александра, сподели ми го лекарят от Бърза помощ, сподели ми, че бебето е кръстено на мен - Александра ", сподели за БНР Александра Никова.

 Александра Никова, Александра Снимка: БНР

След 16 години Александра Никова се среща с момичето, което носи нейното име. 

" Много се веселя, че се срещнахме ", сподели 16-годишната Александра, която има и двама по-големи братя.

Родителите поканили Александра Никова на кръщенето на Александра:

" Ние тогава поддържахме контакти с нея. Тя беше оставила телефонен номер и ние поддържахме контакти с нея ", сподели майката Румяна.

Александра Никова е приключила Националната спортна академия, след което спортна публицистика в Софийския университет " Св. Климент Охридски ". Работила е за вестник „ Демокрация “, 10 години е била кореспондент в „ Нощен труд ".
Целия репортаж можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР