Журито било компрометирано, хората избрали различен фаворит, недоволстват местните. Кметът

...
Журито било компрометирано, хората избрали различен фаворит, недоволстват местните. Кметът
Коментари Харесай

Уредени ли са победителите в надпреварата за Сурва 2024?

Журито било компрометирано, хората избрали друг любимец, недоволстват локалните. Кметът се намесва в разногласието

Типично по български се заформи див скандал кой е същинският победител на станалия към този момент обичаен празник СУРВА, написа Телеграф.

Тази година за челното място влезнали в борба сурвакарите от селата Ярджиловци и Мещица.

Конфликтът

Спечелилите наградата били уредени, това излиза наяве от обява на локалния информативен уебсайт zapernik.

„ Моралният победител на фестивала СУРВА 2024 година са село Ярджиловци. Те не бяха наградени от компрометираното жури на фестивала, формирано от „ етлози, музейни служащи,фолклористи “ и всевъзможни други измишльотени, само че обраха сърцата на хората – фенове и даже участници на фестивала “, се споделя в обявата.

" Въпреки, че журито унизи село Ярджиловци с плакет на някакво съдружие, хората видяха същинските спечелили ", допълват още от медията.

Според заформилия се скандал се оказва, че Сурвакарската група на Ярджиловци не е печелила Златна маска от 2012 година, а тя била най-голямата и добра група. „ Цели 12 години тази група е потискана от това псевдо жури “, е позицията на съперниците на спечелилите от село Мещица.

Кой е по-голям


Силно ядосани от конкурсния резултат, локалните хора слагат въпроса: „ Кой е по-голям? Хилядите герои на сурвакарските групи или псевдо учените от журито, които имат искания какъв брой доста схващат. Нищо не схващат! ”

Публикацията приключва с апел: „ Уредените Мещица, в случай че сте мъже, имате един талантлив ход, отидете и стиснете ръката на спечелилите от Ярджиловци и им дайте премията на тях! Откажете се от Вашата и дайте спортсменски премията на Ярджиловци. Но даже и да не го извършите – този невъобразим жест на СУРВА, то едно е ясно: Истинските спечелили, които и завоюваха сърцата на публиката -  Ярджиловци - гордостта на СУРВА ".

Кметът

В разногласието се намества и кметът на Перник, Станислав Владимиров. Пред медията той дава отговор на въпроса дали е уредил Златната маска да сграбчен от Мещица, село, демонстриращо непосредственост до неговата партия „ Движение за разцвет на Перник “: „ Нямам общо с награждаването на Сурва 2024. Казал съм журито изцяло без значение и независимо да отсъжда и виждате какво стана “.

Кметът декларира, че няма да разреши повече награждаването на опозорява труда и присъединяване на фестивала, щяло има съществени промени.

“В момента съм болен, дано да ми мине и ще събера всички, с цел да променим награждаването в интерес на честността и групите. Тази година изрично методът беше да не се месим в работата на журито ", декларира Станислав Владимиров – Станката.

Той обаче се съмнява дали недоволството е било неизбежно: „ Ако премията бяха взели Ярджиловци, които в действителност бяха изключителни, отново щяхте да ме обвините в същото, тъй като кметицата на Ярджиловци също се яви от ДПП на изборите. Не би трябвало да се гледа по този начин. Чувал съм, че в предишното е правено, само че при мен няма връзки и не е имало напън над журито. Решението Мещица да завоюва, е тяхно “.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР