Жребият за новия сезон в Националната баскетболна лига /НБЛ/ при

...
Жребият за новия сезон в Националната баскетболна лига /НБЛ/ при
Коментари Харесай

Вицешампионите от Черноморец започват НБЛ като гости на Берое

Жребият за новия сезон в Националната баскетболна лига /НБЛ/ при мъжете, който беше изтеглен, отреди вицешампионите от " Черноморец " да гостуват в първия кръг.

Момчетата на треньора Васил Евтимов и помощника му Михаил Капитанов ще срещнат в Стара Загора отбора на " Берое ". Този дуел е на 7 октомври.

В бургаския състав към този момент бяха привлечени няколко качествени попълнения, които би трябвало да заместят напусналите Георги Боянов, Симеон Лепичев, Джордан Тъкър, Мунис Туту,Брайз Нзи, Макойл Мойен и Николай Титков.

Договори с " Черноморец " подписаха националите Христо Захариев и Андрей Иванов, които идват надлежно от първенеца " Балкан " и ЦСКА. В Бургас се завръща и 209-сантиметровият колумбийски ас Тони Троша, който с триумф игра за " акулите " през сезон 2021/2022. Тогава екипа на нашите носеше и досегашният национал Евгени Хаджирусев. Гардът още веднъж ще облече екипа на " Черноморец ", след едногодишен престой в " Академик " Пловдив и плевенския " Спартак ".

Другите нови българи в състава на " Черноморец " са юношата на " БУБА " Виктор Онудие и братът на Христо Захариев - Милен Захариев. 190-сантиметровият гард също има едногодишен интервал в Бургас.

В околните дни в подготовката на " Черноморец " ще се включат плеймейкър и леко крило от Съединени американски щати. Николай Георгиев, който играе на позиция 4 и беше част от вицешампионския тим на бургазлии от предишния сезон, също остава разполагаем на треньора Васил Евтимов.

Ето и всички мачове от първия кръг в НБЛ за новия сезон, който се открива на 7 октомври:

" Берое " - " Черноморец "

ЦСКА - " Ямбол "

" Спартак " Плевен - " Академик " Пловдив

" Рилски състезател " - " Миньор 2015 " /новак в НБЛ/

" Балкан " - " Шумен "

" Черно море Тича " - " Левски "
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР