Жозеп Борел - върховният представител на ЕС за външна политика

...
Жозеп Борел - върховният представител на ЕС за външна политика
Коментари Харесай

Борел предупреди развиващите се държави, че Русия предлага евтино зърно, за да създаде зависимости

Жозеп Борел - висшият представител на Европейски Съюз за външна политика и сигурност, е предизвестил разрастващите се страни, че Русия им предлага на ниска цена зърно, с цел да сътвори " нови зависимости посредством изострянето на икономическите уязвимости и световната продоволствена неустановеност ".

В писмо, изпратено до тези страни, както и до страните от Г-20, Борел прикани интернационалната общественост да се сплоти и да убеди Москва да се върне към така наречен зърнена договорка. Тя позволяваше експорт на украинско зърно през Черно море. Според Борел, политиката на Русия е цинична и употребява храните като оръжие.

По време на форума Русия-Африка, който се организира предходната седмица, президент Владимир Путин съобщи че Москва е подготвена да размени украинските доставки на зърно за африканските страни - както на комерсиална основа, по този начин и под формата на филантропична помощ. Москва твърди, че ще се върне към съглашението с Киев, в случай че изискванията й бъдат изпълнени.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР