Joon, новият нискотарифен филиал на авиокомпания Air France-KLM, извършва днес

...
Joon, новият нискотарифен филиал на авиокомпания Air France-KLM, извършва днес
Коментари Харесай

Новият нискотарифен превозвач Joon направи първия си полет

Joon, новият нискотарифен филиал на самолетна компания Air France-KLM, прави през днешния ден първия си полет със аероплан Airbus A320 от парижкото летище " Шарл-де-Гол " до испанския град Барселона, оповестиха френски медии.

Очаква се новият авиопревозвач да разреши на френско-холандската група да поеме в нахлуване против другите нискотарифни самолетни компании.

Joon ще назначи над 1000 стюарди и стюардеси до 2020 година, прецизира профилираното издание Boursier.com.

Президентът и основен изпълнителен шеф на Air France Франк Тернер посочи, че Joon е нов модел самолетна компания, сред класическа и нискотарифна, основана да отговори на упованията на нови генерации пасажери ".

От през днешния ден Joon ще обслужва четири дестинации в Европа от Париж-Шарл-де-Гол: Барселона (51 полета седмично), Берлин (37 полета седмично), Лисабон (28 полета седмично) и Порту (3 полета седмично). Тези 119 полета седмично ще се правят със самолети Airbus А320/А321.

От лятото на 2018 година Joon ще стартира да лети и на далечни дистанции - до Форталеза в Бразилия и Сейшелските острови. Връзките ще бъдат изпълнявани със самолети А340, а от 2019 година - с А350.

През 2020 година летателната флотилия на Joon ще бъде формирана от 28 еърбъса, 10 от които за далечни полети.

Храната по време на полет ще се заплаща в икономична класа, а в бизнес класа ще бъде безвъзмездна.

Клиентите на Joon ще имат право да употребяват удобства маршрут на Air France за прехвърляне на летище Шарл-де-Гол. Те ще могат да натрупат и харчат точки по схемата Miles Flying Blue, да се чекират по-бързо с приоритет посредством системата SkyPriority, както и при инспекциите за сигурността и при предаването на багажите за бизнес клиенти и членове на Flying Blue Gold и Platinum.

Източник: БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР