Живял някога един син на овчар. Един ден той отишъл

...
Живял някога един син на овчар. Един ден той отишъл
Коментари Харесай

Притча за убийството на пеперуда

Живял в миналото един наследник на пастир. Един ден той отишъл смутен при Мъдрата свиня. Разказал по какъв начин инцидентно лишил живота на пеперуда. Детето изпаднало в смут, защото знаело от своята майка, че е огромно провинение да се убива.

Свинята се съгласила с изказванието, само че добавила, че убийството е грях, единствено когато човек убива, без да му се постанова, тъй като изпитва задоволство от постъпката си. Свинята обяснила още, че всекидневно умират куп пеперуди, тъй като птиците ги употребяват за храна, а и поради неприятното време, само че това е напълно натурален развой.

- Да, само че аз слушам гласа на майка ми, който ми споделя, че това, което направих, е доста неправилно! - възразило момчето.

- Тогава му изясни всичко и дано знае, че не е прав! -отвърнала Свинята.

Тогава момчето почнало да реди някакви думи тихичко. Внезапно то се усмихнало и отпрашило в незнайна посока. Дори не се сетило да благодари на събеседника си.

- Човеците в действителност доста ги бива да се забъркват в проблеми, с цел да могат по-късно с облекчение да си отдъхнат от тях. Жалко въпреки всичко за пеперудата. И тя е била приятел на някого… - въздъхнала Мъдрата свиня.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР