Животът винаги побеждава и кризата с коронавируса ще се отрази

...
Животът винаги побеждава и кризата с коронавируса ще се отрази
Коментари Харесай

Психолог настоя за моркова и тоягата в спазването на мерките

Животът постоянно побеждава и рецесията с ковид ще се отрази повече на хората, които са потърпевши, от хората които не са потърпевши. Това съобщи психологът Росен Йорданов в утринния блок на Българска национална телевизия.

Усещането за надзор се възвръща посредством насищането на информация, опит и практики. Обществото е като индивида - възпитанието е сложен развой, само че би трябвало да има както морков, по този начин и сопа в спазването на ограниченията, настоя психологът.

Той изясни, че в актуалната обстановка хората реагират в боязън за здравето си, а други пък отхвърлят, че има ковид. Ние се доверяваме на хора, които са ни прочувствено близки и го вършим, с цел да възстановим чувството си за надзор, уточни Йорданов.

По думите му от време на време човек изтегля късата съчка и макар съществуването на съпътстващи болести усложнява положението си. Живеем в среда, в която доверието в институциите е мощно подкопано и в такава обстановка престижите би трябвало да бъдат извънредно съществени, посочи психологът.

Няма по какъв начин всичко да бъде под надзор, само че подценяваме различен аспект - казусът с медицинския личен състав. Тези хора не са супермени, а са живи хора и са изтощени, като са подложени на всевъзможни стресови обстановки и реакции, предизвести Росен Йорданов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР