Животът в град с високи нива на замърсяване на въздуха

...
Животът в град с високи нива на замърсяване на въздуха
Коментари Харесай

Защита на косата от мръсния въздух: Как да предпазите косата от замърсяване на въздуха, ако вашият град има лош AQI

Животът в град с високи равнища на замърсяване на въздуха може да се отрази освен на вашето здраве, само че и на косата ви. Затова в значимо да имате добра отбрана на косата от мръсния въздух.

Замърсителите във въздуха могат да окажат негативно влияние върху здравето на косата, причинявайки сухота, раздробяване и безчувственост.

Големите градове са наранени целогодишно от замърсяването на въздуха.

реклама

Хората, които са изложени на замърсен въздух, постоянно се оплакват от кашлица, сърбящи очи, проблеми с дишането и матова кожа.

Косата ви също може да пострада заради замърсяването на въздуха. Те могат да изгубят искра и да станат в действителност сухи. Така че не забравяйте да отбраните косата си от замърсяването на въздуха.

Качеството на въздуха в огромните градове е много неприятно. Затова ето няколко потребни съвета за отбрана на косата от замърсяването на въздуха.

Съвети за отбрана на косата от мръсния въздух

Има някои здравословни привички, които би трябвало да следвате и да търсите съставки, които могат да оказват помощ в битката със замърсяването.

Като употребявате верните съставки и следвате тези лесни препоръки, можете да поддържате здравето и хубостта на косата си, даже и при провокациите на околната среда.

Не забравяйте, че малко обич и грижа способстват доста за това косата ви да остане мощна и сияйна, без значение от замърсяването в заобикалящата ви среда.

Ето някои ефикасни тактики за предотвратяване на косата ви от неподходящите резултати на замърсяването на въздуха:

1. Антиоксиданти

Потърсете съставки като витамини С и Е в продуктите за грижа за косата, с цел да се борите със свободните радикали, генерирани от замърсяването, намалявайки оксидативния стрес върху косата ви, споделя специалистът.

2. Хидратиращи сътрудници

Алое вера, хиалуронова киселина и глицерин са хидратиращи сътрудници, които могат да оказват помощ за задържане на влагата и битка със сухотата на косата, породена от замърсяване.

реклама

Пийте доста вода и поддържайте добре уравновесена диета, богата на хранителни субстанции, които предизвикват здравето на косата.

Храни с високо наличие на омега-3 мастни киселини, като риба или ленено семе, и тези, богати на биотин, като яйца и ядки, могат да оказват помощ за поддържане на здрава коса.

3. Натурални масла

Изберете естествени масла като кокосово масло, арганово масло и масло от жожоба, с цел да създадете защитна преграда върху косата си. Те ще ви оказват помощ да предотвратите увреждането на косата от замърсители.

Омазняването на косата ви може да обезпечи предпазен пласт против замърсители.  Нанесете масло по дължината на косата си и се фокусирайте върху краищата, с цел да запечатате влагата.

4. Протеини

Протеините като кератин оказват помощ за подсилване на косата, което я прави по-устойчива на всевъзможни вреди от замърсяването на въздуха.

5. Шампоан и еликсир постоянно

Изберете шампоан без сулфати, който е гальовен към косата ви. Използвайте го, с цел да почистите косата и скалпа си, след което нанесете подхранващ еликсир, с цел да поддържате кичурите си хидратирани.

6. Покрийте косата си

Когато качеството на въздуха е неприятно, обмислете потреблението на шапки, шалове или кърпи за глава, с цел да предпазите косата си от пряк контакт със замърсители.

Тези покрития работят като преграда, намалявайки излагането на нездравословни частици във въздуха.

реклама

7. Използвайте защитни артикули

Инвестирайте в артикули за грижа за косата, особено дефинирани за битка с резултатите от замърсяването.

Потърсете артикули с антиоксиданти, като витамин Е или зелен чай, които основават предпазен щит против увреждане на околната среда.

Серумите или балсамите без измиване могат да оказват помощ за основаването на преграда върху кичурите на косата ви.

8. Консумирайте богата на хранителни субстанции диета

Консумирайте храни, богати на витамини и минерали, с цел да поддържате здравето на косата си от вътрешната страна на открито. Така че започнете да консумирате листни зелени зеленчуци, ядки и постни протеини.

9. Ограничете топлинното оформяне

Намалете топлинните принадлежности за оформяне, защото те могат в допълнение да увредят косата, изложена на замърсяване.

Високите температури от сешоари или преси могат да влошат сухотата и да отслабят косата. Прегърнете изсушаването на въздух или използвайте минимална топлота, с цел да оформите косата си.

10. Редовно подкастряне

Планирайте постоянно подкастряне, с цел да се отървете от развалените краища. Замърсяването може да утежни цъфтящите краища, тъй че поддържането на постоянно подкастряне оказва помощ да поддържате косата си здрава и предотвратява по-нататъшно увреждане.

Ефекти от замърсяването на въздуха върху косата

Трябва да се грижите за цялостното си здраве, само че не забравяйте и за косата си.
Замърсяването, под формата на частици във въздуха, токсични газове и химически останки, може да аргументи безпорядък на косата ви.

Ето страничните резултати от замърсяването на въздуха върху косата:

1. Сухота и чуплива коса

Замърсяването може да отстрани естествените масла от косата ви, оставяйки я суха. Освен това става по-склонен към строшаване заради загуба на масла.

2. Изтъняване на косата

Изтъняването на косата може да се дължи на доста фактори, като замърсителите във въздуха попадат в листата. Те могат да запушат космените фоликули, което води до изтъняване на косата и даже до косопад.

3. Скучна и безжизнена коса

Можем да използваме доста артикули за коса, с цел да върнем блясъка и блясъка. Но замърсяването на въздуха към момента може да лиши косата ви от естествения й искра, оставяйки я да наподобява скучна и безжизнена.

4. Дразнене на скалпа

Вредните частици във въздуха могат да доведат до сърбящ и нервиран скалп, евентуално причинявайки пърхот, който може да бъде в действителност твърдоглав и да откаже да напусне вашата страна.

Защита на косата от мръсния въздух – Обобщение

Въпреки че е предизвикателство да предпазите изцяло косата си от въздействието на замърсяването на въздуха, приемането на тези защитни ограничения може да помогне за минимизиране на вредите и поддържане на здрава, витална коса.

Предприемането на самодейни стъпки за отбрана на косата ви от градското замърсяване на въздуха е от значително значение за цялостното здраве на косата.

Не забравяйте, че поредното използване на тези тактики и поддържането на рутинна грижа за косата може да помогне за намаляване на въздействието на факторите на околната среда върху косата ви.

реклама

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР