Животът съвсем ясно сочи, че дори и да се намираш

...
Животът съвсем ясно сочи, че дори и да се намираш
Коментари Харесай

Бела Хадид за индустрията, която ѝ докара депресия и безпокойство

Животът напълно ясно сочи, че даже и да се намираш на върха в доста връзки – да се радваш на популярност, да разполагаш със средства да си позволиш всичко и да притежаваш хубост, не значи, че страхът не владее всяка клетка на твоето тяло.

Доказателство за това е Бела Хадид. През 2016 година тя беше определена за модел на годината от промишлеността, което е доста самопризнание в този бизнес. Сестра й Джиджи  навремето първа потегля по стилните сцени. До 16-тата си година Бела не е обмисляла модата като евентуално занятие. Като дребна тренира конен спорт и даже се приготвя за Олимпиада в Рио. Плановете й обаче се обръщат с главата надолу, когато е диагностицирана с хронична лаймска болест и тази спънка поставя точка на спортната й кариера. Две години по-късно отпътува за Ню Йорк да учи снимка. Сестра й Джиджи обаче взема решение да я включи в фешън дефиле и тогава стартира нейният път в модата.
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Bella (@bellahadid)

Трудно можем да си представим, че някой, който наподобява толкоз самонадеяно на фотоси, вътрешно се срутва под цялото напрежение, което светът стоварва върху раменете му. Според Бела картината, която е нарисувала за себе си пред останалите, е прекомерно надалеч от нейната реалност.

„ Страдам от голяма обществена тревога! Купоните не са моето нещо, само че почувствах голям напън да демонстрирам този облик, тъй като допуснах, че това е всичко, което хората желаят от мен ", споделя по-малката сестра Хадид. Бела разказва Джиджи като „ доста енергична “ и „ екстровертна “, до момента в който тя „ постоянно е доста сдържана “.
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Bella (@bellahadid)

Тя твърди, че положението ѝ провокира мощен дискомфорт в обстановки, в които се оказва център на внимание. Силното треперене и сърцетуптене са нейни непрекъснати спътници преди всяко събитие, а когато терзанието стартира да взема връх, Бела споделя, че даже не помни по какъв начин да върви.

24-годишната звезда се появи на корицата на септемврийския брой на Vogue и в интервюто разказва, че диагнозата обществена тревога ѝ е сложена скоро след началото кариерата ѝ. Бела е едвам на 17 години, когато бурно навлиза в стилната промишленост. А както знаем, тя не е изключително великодушна – колкото ти дава, толкоз може и да ти вземе. Високите стандарти, упованията на почитателите и следенето под лупа от медиите могат да бъдат смазващи. Тя признава, че като че ли е раздвоена сред две идентичности: трудно балансира обществената персона със своята същинска същина. „ Сякаш имаше две Бели - аз, човек в развой на създаване на идентичността си и Бела Хадид алтер егото - бот, който излиза всяка вечер? "
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Bella (@bellahadid)

Уверената си версия, подготвена постоянно да театралничи пред камерата, тя назовава Белинда. " Белинда е увереният модел пред фотоапаратите. Тя е моята цялостна диаметралност, която не се свени да покаже малко кожа ", споделя Хадид пред списанието. Белинда като че ли няма страсти, постоянно е овладяна, красива за окото и почтена за злоба. Тя обаче е добре сложена маска, а не мерило за пълностоен живот.

Бела не е напълно сигурна дали би трябвало да се пази от света навън или от нещо, което е вътре в нея. С красивата си осанка и недотам здравословните упътвания на стилисти и мениджъри, които я тласкат към имиджа на празно красиво момиче, тя затъва надълбоко и се губи в визията за обществения си имидж.
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Bella (@bellahadid)

А както знаем – което си наподобява, притегля. Очакванията стават все по-завишени, а желанието да се скриеш за малко от света – все по-голямо. Младото момиче заплаща висока цена - губи своята еднаквост, обезличава се и стартира да живее в тъжната и нещастна илюзия на актуалния свят. Разсъбличането, което работата ѝ постанова, се отразява пагубно на менталното ѝ здраве. В огледалото й би трябвало минутка, с цел да се разпознае, само че доста повече, с цел да свикне, че това е тъкмо тя. Потискането на паниките има противоположния резултат. Прави по този начин, че да изпъкнат с цялостна мощ на повърхността.

" Чувствах голямо напрежение в поддържането на имиджа си, само че все пак се убеждавах, че хората желаят тъкмо това от мен. Не желаех да отчайвам някого и се опасявах да приказвам намерено за страховете и терзанията си. Имах всичко, за което доста хора мечтаят, и се усещах депресирана. Нямаше никаква логичност ", споделя Бела.

Интервюто й припомня на надълбоко вдишване на въздух след наложително дълготрайно задържане. Високо горе, там на върха, несъмнено не постоянно е радостно. Особено когато не си напълно сигурен кой си и увереността постоянно ти се изплъзва изкусно сред пръстите. Едно е несъмнено - до момента в който правим празни обиколки към съвършенството, животът следва своя личен темп и отмерва времето, без право на анулация.

 
Домашните любимци: по-успешните инфлуенсъри
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР