Животът на милиони ще бъде застрашен в Украйна тази зима.Това

...
Животът на милиони ще бъде застрашен в Украйна тази зима.Това
Коментари Харесай

СЗО: Студът в Украйна може да убие много хора

Животът на милиони ще бъде заплашен в Украйна тази зима.

Това споделиха от Световната здравна организация (СЗО).

" Просто казано, тази зима ще бъде битка за оцеляване ", съобщи пред публицисти по време на визитата си в Киев Ханс Клуге, районен шеф на СЗО за Европа.

" Повредите в енергийната инфраструктура на Украйна, породени от многочислените ракетни удари, към този момент оказват въздействие върху здравната система и здравето на хората ", добави Клуге и изясни, че от началото на съветската инвазия през февруари СЗО е записала повече от 700 набези против здравни заведения в Украйна.

" Това е очевидно нарушаване на интернационалното филантропично право ", сподели още Клуге и добави, че СЗО чака още 2-3 млн. души да изоставен домовете си в търсене на сигурност и топлота.

Предупрежденията на организацията идват на фона на захлаждането, което настъпи в Украйна. От няколко дни там към този момент вали сняг, а температурите са под нулата.

В същото време украинските управляващи приканиха жителите на Киев и няколко други области да лимитират потреблението на електрическа енергия, защото електропреносната мрежа беше съществено наранена от съветските офанзиви.

Възрастните и уязвимите хора се готвят за доброволна евакуация на разрушения от войната южен град Херсон.

Запорожката атомна електроцентрала, която произвеждаше повече от 25% от електрическата енергия на Украйна, към този момент не генерира ток. През последните 2 дни в региона на централата е имало над 10 детонации.

" Ядрената покруса този път е била избегната на метри, а не на километри ", разяснява генералният шеф на Международната организация за атомна сила (МААЕ) Рафаел Гроси и въпреки всичко успокои, че радиационните измервания в региона са в нормите.

Москва и Киев се упрекват взаимно за обстрела.

Украинският президент Володимир Зеленски прикани НАТО да подсигурява отбраната на централата от съветски саботажи.

" Работим, с цел да подсигуряваме използването на условието на МААЕ за прекъсване на всевъзможни враждебни дейности против украински нуклеарни уреди ", сподели той в нормалното си видео послание и добави:

" Демилитаризирането на Запорожката атомна централа е извънредно значимо. Русия би трябвало да изтегли всичките си бойци оттова и да спре да обстрелва централата ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР