Животът на хората със зрителни нарушения, носещи контактни лещи, вече

...
Животът на хората със зрителни нарушения, носещи контактни лещи, вече
Коментари Харесай

Разработват самозатъмняващи се слънчеви лещи


Животът на хората със зрителни нарушавания, носещи контактни лещи , към този момент ще бъде малко по-лек. Особено през лятото, в изискванията на жарко слънце и мощна осветеност. Повече комфорт и в същото време – отбрана за очите от рисковите ултравиолетови лъчи – това ще може да реализират към този момент носещите лещи, освен това без да се нуждаят от спомагателни слънчеви очила. Защото ще може да разчитат на слънчеви лещи .

На nът да бъдат пуснати в произвеждане са новаторски слънчеви лещи, съчетаващи комфорт, коригиращи диоптрични свойства и УВ-защита в едно .

Американската организация за надзор на храните и медикаментите оповестява, че към този момент публично е дала утвърждението си за всеобщо произвеждане първите по рода си слънчеви лещи. Те резервират диоптричните си свойства, само че към тях към този момент е добавена способността да се затъмняват на слънце – дарба, до неотдавна асоциирана единствено със самозатъмняващите се очила. Същата технология към този момент ще е налична за консолидиране и в лещите за очи.

Слънчевите лещи от ново потомство ще се създават във разновидности за прилагане и при късогледство, и при далекогледство. Очаква се, че те ще резервират цялостния си слънцезащитен и диоптричен капацитет за интервал от най-малко 14 дни при всекидневно носене, след който ще би трябвало да се заменят с нови.

Преди да бъдат публично утвърдени за произвеждане, слънчевите лещи са минали серия от специфични изпитвания. Те са тествани при десетки хора със зрителни нарушавания, в това число астигматизъм . Установено е, че слънчевите лещи са еднообразно ефикасни за поправяне и отбрана на зрението и денем, и през нощта, включително при водачи и хора, упражняващи други натоварващи зрението специалности.

Свързани публикации.. Създадоха контактни лещи, които освобождават медикамент 0 Диоптрични очила или лещи - кой е верният избор? 1 Цветните контактни лещи – рискови за очите 0

Все отново Американската организация за надзор на храните и медикаментите предизвестява, че новия вид лещи няма да са подобаващи и безвредни за приложимост от избрани групи консуматори. Това са хората, които с изключение на рефракционни нарушавания на зрението ( късогледство или далекогледство ) страдат и от възпалителни или алергични болести на очите - да вземем за пример конюнктивит, сухота в очите, глаукома и други

При всички общоприети случаи на късогледство или далекогледство обаче слънчевите лещи ще съчетават комфорта и коригиращите качества на лещата с оптималната отбрана от УВ-лъчите , обезпечавана от слънчевите очила.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР