Животът е низ от непредвидими възможности, някои от положителни, а

...
Животът е низ от непредвидими възможности, някои от положителни, а
Коментари Харесай

Защо е нужно застраховането и какви са ползите?


Животът е низ от непредвидими благоприятни условия, някои от позитивни, а други негативни. За да си осигурите успокоение, което да ви помогне да отбраните себе си, околните си и вашите притежания, е значимо да помислите върху един от най-хубавите източници и средства на сигурност, а точно застраховането.

Ползите от застраховките са голям брой. Екипът от експерти на Ай енд Джи Брокерс споделя какви са те, от кои застраховки имате потребности, по какъв начин можете да се възползвате от застраховането, както и какви са покритията на обособените застрахователни артикули.

Защо е значимо да сключите доброволни застраховки, с изключение на наложителните?


В днешно време можете да застраховате както себе си и здравето си, по този начин и вашия дом или автомобил. Всички тези улеснения дават опция за предотвратяване от настъпване на опасности и непредвидени обстановки. Върху множеството от тях, като естествените бедствия и злодеянията на други лица върху вас и собствеността ви, вие нямате надзор и не можете да влияете. Застраховките ще ви оказват помощ да получите финансова обезпеченост или натура (при приближен сервиз) при настъпването им по отношение на наличните вреди.

Съществуват както наложителни, по този начин и доброволни застраховки. Като най-често сключваното наложително в се откроява Гражданската отговорност на автомобилисти. Различното при нея е че тук застраховката покрива вредите, които вие можете да нанесете върху други лица по време на пътно-транспортни катастрофи, до момента в който застраховка Каско да вземем за пример покрива вредите, без значение дали вие сте отговорен или не.

Разглеждайки другите опасности, които се покриват, можете да забележите какъв брой огромен е техния обсег и какъв брой достоверен и логичен разход е заплащането на избраната награда за застраховка.

Друго преимущество от съществуването на непринудено обезпечаване, е че вноските, избрани в застрахователния контракт, са с ниско финансово изражение по отношение на поеманите опасности и застрахователни суми. Ако нямате застраховка и настъпят тези непредвидени обстановки, разноските, които ще имате по покриването и отстраняването им, ще бъдат доста високи, някои от които непостижими за покриване. Особено в случай че пътувате в чужбина и ви се наложи здравна помощ, престой в болница, избавителна акция. Тези услуги, без значение дали на територията на Европейския съюз или не, ще ви бъдат таксувани, а тяхното парично изражение ще е доста високо.

Как можете да сключите застраховка?


В днешно време предприемането на обезпечаване е елементарно и налично, тъй като може да бъде осъществено по няколко метода:
  • в офис на застрахователното сдружение – това е общоприетият метод, по който можете да извършите застраховането. Посещавайки офиса на компанията, която сте избрали, вие ще получите подпомагане на място от съветник по застраховането, който ще ви даде нужната информация, както и при решение от ваша страна ще приготви документите за сключването на договора;
  • онлайн – дигитализацията дава необятни благоприятни условия. В днешно време можете да се застраховате бързо и елементарно, без нужда от овакантяване на дома ви, напълно онлайн. Полицата по застраховката ви се доставя посредством куриерска компания в най-кратки срокове;
  • посредством услугите на осигурителен брокер – той може да работи както в офис, по този начин и на ваша територия, а също и on-line. Разполага с еластичен график, работи като медиатор сред вас и застрахователя и пази Вашите ползи. Брокерът ще ви приготви оферта с условия на няколко застрахователи по отношение на вашите потребности и условия и ще ви съпътства през целия развой на деяние на застрахователния контракт - ще ви подсеща за вноски или възобновяване на застрахователния контракт. При настъпване застрахователно събитие, покрито по подписаната от Вас застраховка, ще ви окаже цялостно подпомагане за окомплектоване и заявяване на претенцията.

Кой може да се възползва от тези услуги?


От наложителни и доброволни застраховки могат да се възползват всички жители на Република България, както и пребиваващите за краткотрайно или непрекъснато време чужденци. Могат да се застраховат както физически, по този начин и юридически лица. Отделните застрахователи дават преференциални условия за фирмено обезпечаване, от които можете да се възползвате за спомагателни дивиденти.

От какви типове застраховки можете да се възползвате?


Има многообразие от застрахователни артикули, класифицирани като наложителни и доброволни, както за физически, по този начин и за юридически лица. Те касаят персоналното здраве, цялост на движимо и недвижимо имущество, отговорност към трети лица. Най-популярните застраховки, от които можете да се възползвате, са:
  • гражданска отговорност (ГО) на автомобилистите – притежателите и ползвателите на коли следва наложително да имат настояща Гражданско отделение. Наличието на лавица, доказваща изрядността, е значим документ, който би трябвало да се съхранява и при инспекция от органите на реда да се показа. Валидността е едногодишна, като можете да разсрочите заплащанията на 2, 3 или 4 вноски, както ви е комфортно, или да заплатите еднократно;
  • автокаско – покрива вредите, които могат да зародят върху вашия автомобил. Прирони бедствия, ПТП, без значение по чия виновност, кражба, обир, злоумишлени дейности като вандализъм. При настъпване на застрахователното събитие ще ви бъдат изплатени средства от компанията, с която сте сключили контракта. След изплащането, общата сума по контракта може да се понижи с размера на компенсацията, само че вие можете да се възползвате от дозастраховане;
  • обезпечаване на имуществото – има покритие против естествени бедствия, къси съединения, токови удари, наводнения, обири. Можете да се възползвате освен като притежатели на жилището, само че и като негови наематели;
  • здравно обезпечаване – покритието включва здравна помощ, в резултат на травматични увреждания, произшествия, акутни болести, които са зародили по време на действието на контракта. Към здравното подсигуряване се включват и разноските за диагностика и изследвания;
  • помощ при пътешестване в чужбина – в случай че ви се постанова да пътувате в чужбина, е уместно да се застраховате посредством “Помощ при пътешестване в чужбина ”. От него се възползват туристи, студенти, възпитаници, спортисти, служащи. Застраховката има покритие, което ви разрешава да изпитвате сигурност при непредвидени обстановки, изискващи здравна, правна помощ, нужда от репатриране при случай, загуба на багаж и други За постоянно пътуващи има и специфичен пакет така наречен “Мултитрип ”, а в случай че подхванатото от Вас пътешестване е за скъпа или екзотична дестинация може да се включи и застраховка “Отмяна на пътешестване ”.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР