Живот след смъртта“ се нарича дебютната изложба на Ивайло Дончев

...
Живот след смъртта“ се нарича дебютната изложба на Ивайло Дончев
Коментари Харесай

Фотографии се продават благотворително в полза на училището в Русаля

„ Живот след гибелта “ се назовава дебютната галерия на Ивайло Дончев в в София. Тя се открива в понеделник и ще продължи до 15 октомври. Дончев е фотографирал здания, които към този момент са в руини, само че в миналото са имали своята роля, наличие и социална функционалност.
„ Показваме, че избрани основани от индивида структури имат живот и откакто тяхната съществена функционалност бъде изчерпана – било тя икономическа, просветителна, здравна и така нататък “, описа Ивайло Дончев пред БНР.

„ Не всички от постройките, които съм снимал, са изоставени. Урбекс явлението не се занимава по нужда с изоставени здания. Най-често изоставени, само че не всеки път “, добави той.

Дончев подхожда към постройките напълно субективно. Признава, че не е имал право да бъде там, където е снимал голяма част от нещата, по тази причина и в надслова на изложбата е употребявал закачката, че тя е плод „ на гузна съвест и положителни планове “.

„ Защото те не са направени оттатък оградата, до пътя, а след прескачане на съответната ограда, или пробождане, прокрадване около кабинка с охранител в нея… То си е, от етична позиция, много изключително занимание. “

Изложбата на Ивайло Дончев е плод на петгодишен труд. Има благотворителен темперамент и средствата от нея ще бъдат предоставени на учебното заведение по занаяти и изкуства във великотърновското село Русаля.

„ Държах да е просветителна идеята “, показа Дончев.

Съществуваме към този момент осма година, щастливи сме, доста сме горди, уточни в предаването „ Преди всички “ Анимари Димитрова, която управлява училището-пансион за надарени деца в Русаля. Учебната година там е почнала с 28 деца, чакат още 4.

В учебното заведение в този момент имат най-голяма потребност от средства за дотъкмяване на кухнята-столова, както и на спални пространства за банкет на нови деца.  

Повече по тематиката чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР