Живописният италиански град Пресиче в слънчевия регион Пулия ще заплаща

...
Живописният италиански град Пресиче в слънчевия регион Пулия ще заплаща
Коментари Харесай

Плащат по 30 000 евро на хора, за да се преместят в живописно градче в Италия

Живописният италиански град Пресиче в слънчевия район Пулия ще заплаща на хората по 30 000 евро, с цел да закупят къща и да се реалокират в него.

През последните години редица градове в Италия започнаха да оферират атрактивни предложения, с цел да могат да привлекат нови поданици. Оферти имаше от полуразрушени къщи за по 1 $ до изцяло подготвени домове на ниски цени.

Цените за къщи в Пресиче стартират от към 25 000 евро.

Градчето се намира наоколо до плажовете в Санта Мария ди Леука.

Властите в Пресиче се надяват предлагането за паричен тласък да вдъхне нов живот на обезлюдяващия град.

„ Има доста празни домове в историческия център, издигнати преди 1991 година, които бихме могли да забележим още веднъж цялостни с хора. Жалко е да станем очевидци по какъв начин нашите остарели квартали, цялостни с история, прелестна архитектура и изкуство, постепенно опустяват “, сподели локалният консултант Алфредо Палезе пред Си Ен Ен.

„ Ние ще предложим до 30 000 евро на хора, които желаят да се реалокират тук и да купят едно от тези изоставени жилища. Общото финансиране ще бъде разграничено на две – ще отиде частично за закупуване на остарял дом и частично за възобновяване, в случай че е належащо “, споделя той.

В града почти живеят към 9000 души.

Властите започват и други схеми за привличане на поданици като данъчни облекчения за основаване на нови бизнес действия и бонуси за бебета за фамилии.

За да се класират за тласъка от 30 000 евро, купувачите би трябвало да се открият в Пресиче и да закупят един от определените парцели, издигнати преди 1991 година, които са картографирани от управляващите, предава бтв.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР