Живко Стоименов е един от най-известните български ММА бойци. Той

...
Живко Стоименов е един от най-известните български ММА бойци. Той
Коментари Харесай

Живко Стоименов пред ТОПСПОРТ: Мечтая да спечеля спечеля титла в някоя от водещите световни организации

Живко Стоименов е един от най-известните български ММА бойци. Той е осемкратен златен медалист по граплинг за мъже и юноши. В професионалната си кариера до момента Живко има четиринадесет победи в ММА борби, осем от които с нокаут и шест загуби. Зрителите на бойното шоу във Варна ще станат очевидци на дебюта му на кръга на SENSHI 20 на 24 февруари. Стоименов има настоящ контракт с най-голямата ММА организация KSW.

1. Предстои ти дебют в бойната верига SENSHI, какво е за теб да бъдеш част от нея, разчувствуван ли си?

- Да, останаха 17 дни до мача, към този момент нямам самообладание. Подготовката е към своя край, настроението е чудесно и почитателите на SENSHI могат да чакат дебют с гръм и тропот.

2. Ясно ли е към този момент кой ще бъде твоят противник?

- Съперникът е явен още от преди месец, просто, както знаете SENSHI афишират срещите по-късно. Опонентът ми се споделя Шериф Драм от Сенегал. Има статистика от 7 победи и 3 загуби в ММА. Ще играем в стила KWU Open, знаете това е стила на SENSHI, с правила вид ММА. Съперникът е явен, тактиката е разисквана с моя щаб и считам, че ще ще увенчаем с триумф, в случай че всичко мине по проект.

3. Победа с нокаут или победа по точки ще търсиш?  

- Хората знаят, че аз имам нападателен жанр на игра и не обичам мачовете ми да стигат до съдийско решение, само че въпреки всичко не мога да давам прогнози. Имам игрови проект, който ще се види на кръга.

4. Би ли разкрил мощните и слабите страни на твоя противник?

- Да, несъмнено. Шериф Драм е играч, който обича багра в стойка, той е страйкър, има мощна дясна ръка, не неприятен граплинг и сутерен, издръжлив е. Това, което ми прави най-голямо усещане е, че в никакъв случай не е губил с нокаут или механически нокаут. Гледайки неговите мачове стигам до извода, че има доста здрава брадичка и носи на пердах.

5. Един от предходните ти мачове, против поляка Яцек Гац, беше отсрочен поради аркада, изцяло ли е заздарвяла тя?

- Напълно е заздравяла, аркадата беше голяма. Всеки път, когато се връщам към този мач ме хваща гняв. Повечето хора знаят, че направих подготвителен лагер в чужбина. Противникът беше явен - Гац, кикбоксьор, с два мача на фона на моите двадесет. Бях сносно квалифициран и убеден за срещата. Положих много старания, само че просто ориста ме спря за този мач. Аркадата е заздравяла, имам още белег, само че това е към този момент в предишното и не ме тормози по никакъв метод.

6. Планираш ли  да се срещнеш с него в бъдеще?

- Аз направих предложение още на другия ден към KSW. Искахме този мач да бъде през януари или февруари, те още не са ми дали отговор, само че имам деен контракт с KSW. Месец след SENSHI ми следва друга среща и по-късно се надявам пътищата ни отново да се пресекат.

7. Имаш 14 победи в ММА борби досега, можеш ли да откроиш някоя от тях, която е най-ценна за теб?

- През месец януари 2018-а против Лопес в " Арена Армеец ", където реализирах победа с нокаут, след шут главата му. Много хора отхвърлиха да излязат против него, заради размерите и агресивността му, тогава беше в прайма си. Това е една от най-забележителните и най-зрелищните ми победи, освен това с нокаут в първи рунд.

8. Да поговорим малко и за загубите. Бързо ли успяваш да ги превъзмогнеш или ти би трябвало повече време да се възстановиш чисто душевен?

- Аз съм доста самокритичен към себе, само че някои от загубите, които съм позволил в чужбина не са от липса на качества, а от прекомерна прибързаност и прибързване в избрани обстановки. В първия ми мач в KSW против Артур Шепаняк, в 30-ата секунда надделях при размените с нокдаун, той падна на земята целия оцапан с кръв и просто от време на време от бързане се позволяват неточности, които водят до провали. Направил съм си изводите от тях, знаете че съвсем няма войник без загуба. Бил съм много самокритичен след тях и мисля, че това може да докара единствено до развиване в позитивен проект.

9. Кой е най-трудният противник, против който си се изправял на кръга?

- Един от най-трудните беше Браян Хой, вторият ми мач в KSW. Състезател с противоположен гард, доста преносим, с положително кардио и трябваше да проведа характерна подготовка. В клетката също се потвърди като подобен.

10. Имаш ли обичан играч от бойните спортове? Някой на който се възхищаваш и ти служи като образец за подражателство?

- Да, Колби Ковингтън от UFC. Много ми харесва стилът му на игра, тъпо че не съумя против Нийл Едуардс. Тръгна съгласно мен с неверен проект, вървейки обратно. За мен той се отличава с издръжливост, мощна битка и движение, което се надявам да забележим в идващите му мачове. Смятам, че към момента има шансове да вземе купата на UFC.

11.Какви цели си сложил в кариерата си? Коя ти е най-голямата фантазия свръзана с ММА?

- Аз към този момент реализирах една от най-големите си фантазии - подписване на контракт с огромна верига. Амбициите ми са огромни, считам че имам качеставата. Най-голямата ми фантазия е да печеля купа в някоя от водещите международни организации, не е наложително да е в UFC, има и други огромни вериги, които са много развити и за какво не пояс в SENSHI.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР