Живко Мартинов - Суджука Софийска градска прокуратура повдигна в четвъртък

...
Живко Мартинов - Суджука Софийска градска прокуратура повдигна в четвъртък
Коментари Харесай

Приятел на Суджука от ГЕРБ е обвинен за натиск върху свидетели


Живко Мартинов - Суджука

Софийска градска прокуратура повдигна в четвъртък обвиняване против другар на някогашния народен представител от ГЕРБ Живко Мартинов – Суджука за оказване на напън върху трима очевидци. Става дума за Петър Малджиев, който е упрекнат за две закононарушения - закана за ликвидиране и опит за насила. Той е четвъртият обвинен по главното дело, което се води против Живко Мартинов – Суджука.

Бившият народен представител от ГЕРБ нашумя с това, че е изнудвал притежател на месокомбинат в Добрич за 4 тона суджук от името на премиера Бойко Борисов. Срещу него бяха повдигнати шест обвинявания. Ако виновността му бъде приета от съда, той може да получи до 15 години затвор.

Основната част от обвиняванията са свързани с изнудването на предприемача от Добрич, който от 2012 година насам е бил принуждаван от Мартинов да прави разнообразни услуги, с цел да не бъде " сплескан " бизнесът му. В обвинителния акт попада и казусът с четирите тона суджук и 60 кг телешка пастърма и филе " Елена ", които трябвало да стигнат до Борисов, само че не стигнали до там.

Бившият народен представител ще дава отговор още за насила на двама висши служители на реда в Добрич, както и на шефа на локалния клон на ВиК.

Прокуратуратаповдигна обвиняване и на шефката на Областна дирекция по сигурност на храните в Добрич Розалина Брайкова, която ще бъде изправена пред съда за закононарушение по работа. По данни на проверяващите на 13 юли тя е издала непозволена заповед за прекъсване на употреба на комерсиалния обект, който е произвеждал месните деликатеси.Обвиняем е и някогашният шеф на полицията в Добрич Веселин Колев.

За Петър Малджиев прокуратурата твърди, че той е непосредствен другар с другите обвинени.Малджиев е бил притежател на два хотела в курортно населено място Кранево, казино в Добрич и няколко други търговски обекти. Преди време е бил началник на " Аполо и Болкан " и е бил обвързван със силовите групировки.

През месец ноември 2017 година, Малджиев е заплашил с ликвидиране двама от очевидците по делото, а по отношение на трети се опитал да упражни насила, като го заплашил със разпра. Целта е била да се отдръпват към този момент подадени показания против Мартинов и Колев.

Ако бъде приет за отговорен, Малджиев може да получи наказване до 6 години отнемане от независимост.Спрямо него е взета най-леката мярказа неотклонение “подписка “.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР