Живи лампи и абажури от земеделски отпадък и мицел, био

...
Живи лампи и абажури от земеделски отпадък и мицел, био
Коментари Харесай

Sustainable Living Expo в Сердика Център в София

Живи лампи и абажури от аграрни боклук и мицел, био тортички и папийонки от рециклиран памук за кучета, свещи от соев и кокосов восък - това са единствено част от продуктите, които може да бъдат открити на Sustainable Living Expo от 16-ти до 18-ти февруари в Сердика Център в София. Базарът за мебели и украшения за дома с резистентен дизайн, бижута и аксесоари от естествени материали и натурална козметика ще работи всеки ден сред 12:00 и 20:00 часа на равнище -1 в мола. Входът е свободен.

Продуктите на Grown Spot имат единствено две съставки: аграрни боклук и мицел. Преработените боклуци се трансформират в храна и конструкция за мицела, от който се създават „ живи “ артикули на марката като лампи и други предмети за дома.



OURHOOD Home е концептуален шоурум за мебели и аксесоари, чиято задача е повече хора да претърпяват естетика с природата и себе си, посредством интериора. Главен фокус са естествените материи, стабилно произвеждане и артикули и живот в чиста и природосъобразна среда. Различни решения в тази посока предлага и Terra Domo - бранд за мебели и украса за дома, въодушевени от природата, който се концентрира върху артикули от натурален камък като мрамор, травертин и черен базалт, а последната сбирка включва умелото комбиниране сред камък и дърво.



ОДАЯ Хоум е първият български бранд за първокласен ръчно направен текстил за дома от най-голям клас естествени материи, основан от ръцете на българските майсторки на ръкоделията.

LoftArt предлага свещи, направени от соев и кокосов восък, които са възобновима, естествена опция на по-често срещаните артикули като парафин и пчелен восък и оказват минимално влияние върху околната среда. Ръчно направени ароматни артикули, въодушевени от природата и отговорност към околната среда, ще предложат на събитието и Glim & Glam.



Greek Philosophy. е пространство, което сплотява разнообразни гръцки дизайнери и техните бижута, напълно направени от естествени материали – сребро, стомана, месинг, 18 и 24К позлата, естествени камъни, речни перли, кожа и кристали Swarovski.

Epoque предлага особено курирани vintage находки за дома и интериора. Фокусът на селекцията пада върху тънък порцелан, керамика, кристал, сребърни принадлежности и всичко, което предлага пазарът от началото на XX век до наши дни.

DOG•ALICIOUS е актуален и природосъобразен български бранд, фокусиран върху потребностите в всекидневието на кучето и неговия собственик. Компанията предлага необятна гама от натурални обезводнени и печени лакомства, отличаващи се природосъобразни макраме аксесоари и играчки, огромно многообразие кучешки торти, хранителни добавки и натурална козметика за домашни любимци. Натурална артикули за кожата на техните стопани е в основата на Mazillo - българската марка, която придвижва античните средства за грижа за кожата в 21 век, посредством 100% натурални, cruelty-free и веган формули, без никакви филъри.



MyLavanda e фамилна компания, отдадена на стабилно произвеждане на натурална козметика, която поддържа и добавя естествените функционалности на кожата и по едно и също време с това съхранява нейната хубост с придвижване на възрастта. Формулите на всички артикули на марката са построени посредством съчетание на познания от етноботаниката и модерни научни проучвания.

The Soul Patterns е място за фешън аксесоари и артикули за дома - чанти и несесери, калъфи за преносим компютър, керамични произведения, пъзели, чорапи, картички и арт принтове и още доста истински хрумвания за дарове, направени от рециклирани или устойчиви материали.

PODREDENI.EU оферират богата гама от артикули с грижа за природата, измежду които чанти от 100% рециклирани пластмасови бутилки и чорапи от органически памук и рециклирани риболовен мрежи, които са най-големият замърсител на океана. Компанията е формален представител на марки като Dock&Bay UK, Healthy Seas Socks NL и Vestopazzo IT.



Lakrids by Bülow са датски безглутенови бонбони от лакриц с шоколад. Марката е известна с вискокачествените си сладкарски произведения, в чиято основа е коренът от женско биле, а през тази година беше отличена с B Corporation документ за своите старания в посока обществена и екологична отговорност, измежду които са произвеждане на 100% зелена сила и опаковки от 100% рециклирани и рециклируеми материали.

Air Bakery създават функционална храна, която не се раздува в червата и настройва чревната флора, метаболизма и енергийния продан за по-спокойна работа - квасен самун от бяло и пълнозърнесто брашно, квасени закуски и крекери, сандвичи с ядково сирене. Компанията работи без квас, набухватели и скотски артикули. 

Импрегнираните с пчелен восък кърпи и торбички BeeCome Green са природосъобразен сурогат на домакинското фолио - в тях можете да загънете непосредствено всяка храна, която желаете да запазите свежа и вкусна за по-късен миг на консумация. Мият се на чешмата с хладка вода и се употребяват още веднъж и още веднъж, в това число в ледник или фризер.

 

Всички изложители ще чакат посетителите на Сердика Център в дните 16 – 18 февруари на нормалната локация на равнище -1.

Защото грижата за природата стартира от грижата за самите нас.

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР