Живеейки с диабет, Карлтън PeeWee“ Gautney Jr. разчита на цифрово

...
Живеейки с диабет, Карлтън PeeWee“ Gautney Jr. разчита на цифрово
Коментари Харесай

Дълбоки недостатъци в надзора на FDA върху медицинските устройства — и увреждането на пациентите — разкрити в съдебни дела и записи

Живеейки с диабет, Карлтън „ PeeWee “ Gautney Jr. разчита на цифрово устройство с размера на тесте карти за игра, с цел да изпомпва инсулин в кръвта му.

Помпата, създадена от производителя на устройства Medtronic, свързва пластмасова тръба с инсулинов контейнер, който Готни настройва да освобождава дози от жизненоважния хормон в течение на деня. Гаутни, фен на мотоциклети, работеше като диспечер в полицейското ръководство в Оп, Алабама.

59-годишният мъж ненадейно умря на 17 май 2020 година, тъй като — съгласно фамилията му — помпата не функционираше добре и достави съдбовна свръхдоза инсулин.

останаха на пазара повече от 15 години макар проблемите с опаковката, които съгласно компанията можеха да причинят преждевременното изхабяване на повече от 140 000 от имплантите. които споделиха в правосъдни каузи, че се нуждаят от незабавна интервенция. Сърдечните помпи за последна инстанция, за които се твърди, че записите на FDA може да са предизвикали или съдействали за хиляди смъртни случаи на паци...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР