Живеем от скандал към скандал. Това каза в предаването "Лице

...
Живеем от скандал към скандал. Това каза в предаването "Лице
Коментари Харесай

Нигяр Джафер: Проф. Плочев беше много убедителен, че е заплашван

Живеем от скандал към скандал. Това сподели в предаването "Лице в лице " по БТВ депутатът от Движение за права и свободи и зам.-председател на Народното събрание Нигяр Джафер във връзка желаната оставка на шефа на НЗОК проф. Камен Плочев, който през днешния ден беше изслушан на изключително съвещание на парламентарната комисия по опазване на здравето.

На чуването искахме да разберем истината, защото по случая има доста спекулации. Проф. Плочев изрично удостовери, че е бил заплашван, само че не пожела да каже кой го е заплашвал. Проф. Плочев е човек, който няма политически опит, само че в този си отговор беше доста безапелационен, съобщи Джафер.

Трудно е да се каже по какъв начин ще се развият тези събития, само че е доста печален факт, че нито един шеф на НЗОК не се задържа повече от шест месеца, министрите също се семнят постоянно, което приказва за безпорядък в системата, акцентира тя.

Обективен факт е, че има 271 млн. лева, дължими на непознати каси, и над 130 млн. лева просрочени отговорности. Обективни обстоятелства са, че и ГЕРБ трансформираха разпоредбите за избор на шеф на НЗОК. От тези справедливи обстоятелства обаче пациентите не получават по-добро опазване на здравето и лекарите не работят при по-добри условия, псочи депутатът от Движение за права и свободи.

Нигяр Джафер е безапелационна, че няма правно съображение, по което проф. Плочев да бъде освободен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР