Живата тенис легенда Роджър Федерер призова организаторите на Олимпийските игри

...
Живата тенис легенда Роджър Федерер призова организаторите на Олимпийските игри
Коментари Харесай

Федерер се ваксинира и призова организаторите в Токио за повече прозрачност

Живата тенис легенда Роджър Федерер прикани уредниците на Олимпийските игри в Токио най-сетне да сложат завършек на неяснотите, които витаят към надпреварите. 20-кратният първенец от Големия шлем съобщи, че точно заради тази причина се колебае дали да взе участие.

Най-големият състезателен конгрес трябваше да се състои през предишното лято, само че през март бяха отсрочени поради пандемията от ковид и пренасрочени за 23-то юли до 8-ми август това лято. Япония, която към момента не може да се почисти задоволително от болестта, удължи до края на месец май изключителното състояние в столицата Токио и още три префектури.

"Честно казано, напряко не знам какво да мисля. Наистина съм сред двете решения ", съобщи пред швейцарската телевизия Федерер, който има купа на двойки от Пекин 2008 и сребърен орден от Лондон на сингъл четири години по-късно.

"Обичам да съм на Олимпиадата, харесва ми да играя там. А също по този начин и да спечелвам медали за Швейцария. Това ме прави горделив по един специфичен метод. Но първо би трябвало да разберем какво се случва. Смятам, че спортистите би трябвало да знаят: Могат ли да пътуват или не могат да пътуват? В момента имаме чувството, че Олимпиадата ще се организира. Знаем, че обстановката е много комплицирана, неразбираема. Но човек самичък може да си реши дали да върви. Ако усеща вътре в себе си огромна опозиция, по-добре е да не отива. Не знам в действителност какво да мисля, какво да предположа ", съобщи Маестрото от Базел.

Самото общество в Япония обаче не се вълнува толкоз от Игрите, колкото от здравето на хората. Петиция, подписана от 350 хиляди души, събрани единствено за 9 дни, беше импортирана до уредниците и настояването е Олимпиадата да бъде анулирана.

Иначе самият швейцарец, който е татко на 4 деца, към този момент се имунизира против вируса, поставяйки си Pfizer-BioNTech.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР