Живата легенда на снукъра Рони О`Съливан беше първият гост в

...
Живата легенда на снукъра Рони О`Съливан беше първият гост в
Коментари Харесай

Ракетата: Тръмп ще доминира в снукъра следващото десетилетие

Живата легенда на снукъра Рони О`Съливан беше първият посетител в новата " водкаст " (видео подкаст) графа на " Евроспорт ", която замества директните излъчвания в изискванията на домашна изолираност за играчи и почитатели. В онлайн диалога с водещия Анди Голдстийн Ракетата приказва обстойно и нашироко за предишното, сегашното и бъдещето на спорта, в който самият той доминираше в огромни интервали през последните две десетилетия .

Според 44-годишния англичанин дните на неговото потомство последователно отминават, а измежду новата вълна абсолютно се откроява един гений - актуалният международен първенец Джъд Тръмп (30 г.). През идващите две седмици Асото в колодата трябваше да пази първата си купа в " Крусибъл ", само че поради пандемията от ковид шампионата на планетата в Шефилд беше отсрочено за неопределен срок.

" Без подозрение той играе друга игра - съобщи Рони по адрес на Джъд. - Той играе брилянтно, той играе нападателно. Той извършва удари, които никой различен не умее. Той има инстинкт на палач, той е гладен. Той потвърди това след международното състезание. Всички знаем, че то не беше случайност, само че има хора, които се чудят: " А може ли да го хастари? " Той излезе през този сезон и завоюва шест ранкинг шампионата, което допълнително от всеки различен в историята. Знам, че в този момент има повече ранкинг събития от всеки път, само че въпреки всичко да спечелиш шест е фантастично. Така че, за мен той е приключен състезател. И единствено ще става по-силен и по-силен. Мисля, че Джъд стърчи с една глава над всички сега. Той ще господства през идващите седем до 10 години. "

Петкратният международен първенец О`Съливан (2001, 2004, 2008, 2012, 2013) приказва и за своята кариера, донесла му рекордните общо 19 трофеи от Тройната корона, в това число рекордните по седем от " Мастръс " и Шампионата на Обединеното кралство. Носителят на общо 36 ранкгинг трофея показа кои са най-разочароващите интервали в играта му.

" Може би от 1995 до 2000 година, когато не мисля, че бях задоволително предан на снукъра. Може би изгубих доста време тогава. А след това сред 2005 и 2007 година мисля, че не завоювах ранкинг шампионат в продължение на 32 месеца. И отново от 2009 до 2011 година Значи май съм имал девет години за 27-годишна кариера, в които не съм бил душевен подготвен. Доста купонясвах. Снукър сезонът беше от септември до май със международното състезание за край. Ако имах неприятна сесия, усещах, че колкото по-скоро завърши, толкоз по-скоро ще мога да се развличам с другари. Когато за първи път завоювах в " Крусибъл ", беше най-невероятното чувство. Ако го спечелиш един път, няма значение дали ще го спечелиш отново, тъй като името ти към този момент е върху купата. Но пък това смъква и голям товар от плещите ти и ти разрешава просто да играеш и да печелиш колкото можеш повече трофеи. "

Запитан за своите най-големи противници оттук-нататък, Рони О`Съливан отговори:

" Наистина не се виждам като част от някакви специфични съперничества. Все отново за това трябват играчи от едно потомство. За мен е мъчно да бъда противник с Дин Дзюнхуей или Джъд Тръмп, тъй като те са с 14 години по-млади от мен. Просто си мисля, че към момента мога да дам отпор на Марк Селби, още мога да дам отпор на Шон Мърфи, даже си мисля, че още мога да дам отпор на Нийл Робъртсън, тъй като разликата във възрастта не е толкоз огромна. Но когато приказваме за по-младите, е много по-трудно, тъй като те са толкоз гладни и имат толкоз доста пристрастеност. Смятам, че рано или късно всеки стига до стадий, в който му е мъчно да води борби. Така че, за мен обстановката е да продължа да играя колкото може по-дълго и се надявам, че ще мога да печеля още няколко шампионата. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР