Жителите на Венеция отхвърлиха автономно местно управление за пети път

...
Жителите на Венеция отхвърлиха автономно местно управление за пети път
Коментари Харесай

Венеция отхвърли автономно местно управление за пети път за последните 40 г.

Жителите на Венеция отхвърлиха самостоятелно локално ръководство за пети път за последните 40 година, откакто единствено 21% гласоподаваха на референдум в неделя, написа " Гардиън ".

Макар че болшинството от участвалите поддържаха Венеция да се отдели от Местре, референдумът се провали, защото не беше доближат прагът от 50%, изискван, с цел да бъде годен.

Преди референдума се организира развълнуван спор след опустошителните наводнения през ноември. Поддръжниците на отделянето предвидиха по-висока интензивност на референдума.

Очаквахме доста по-добър резултат, разяснява Марко Гаспаринети, който управлява активистката група Gruppo 25 Aprile.

Тези, които агитираха за автономност, се заканват да апелират резултата с претекста, че кворумът е нелегитимен, защото референдумът е съвещателен.

Наводненията в допълнение изкараха нескрито проблемите на Венеция и сепаратистите имат вяра, че ще се оправят по-добре с проблемите, в случай че сами държат контрола.

Венеция има 11 обитаеми острова и се самоуправляваше до 1926 година, когато фашисткият режим на Бенито Мусолини ги сплотява с индустриалното Местре. Планът е работил релативно добре първоначално.

Едно от най-големите терзания е, че популацията на Венеция продължава да понижава - от 175 000 души в годините след Втората международна война до 55 000 души през днешния ден. Много хора са напуснали поради всеобщия туризъм и повдигането на равнището на водата, което постоянно води до наводнения.

Последният референдум се организира след несполучливи опити за обособяване през 1989, 1994 и 2003 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР