Жителите на столичния район Младост отново излизат на протест срещу

...
Жителите на столичния район Младост отново излизат на протест срещу
Коментари Харесай

В жк Младост излизат на два протеста днес

Жителите на столичния регион " Младост " още веднъж излизат на митинг против презастрояването. Този път акциите ще са две - от 18 ч. пред бл. 73, до метростанция " Младост 1 " и от 19,30 ч. - пред бл. 475 в " Младост " 4.

Двата митинга са по разнообразни проблеми, които не са намерили решение макар гражданското неодобрение, изразено към този момент в четири митинга. Местните поданици са изпратили десетки писма до Столичната община, регион " Младост " и Министерския съвет, само че не са получили отговор.

В първия случай съгласно хората има действителна заплаха доста дървета да бъдат изсечени и на мястото им да се появи бетонна стена от жилищни здания в непосредствена непосредственост до прилежащите бл. 73 и 74А. От началото на годината жителите упорстват статутът на земята да стане за озеленяване, а собствеността - общинска. В момента в зелената повърхност пред бл. 73 има 38 скъпи дървета.

По другия проблем в междублоковите пространства е планувано издигането на три нови 6-етажни блока. Жалбата и подписката против разрешението за градеж не са били прегледани от Столичната община, а са изпратени до Административния съд в София, където жителите не са страна по проблема.

Междувременно в регион " Младост " се появи още един сигнал за очакван градеж. Оказа се, че е импортирано искане на мястото на пазара в " Младост 1 " да се построи 8-етажен блок. Теренът е частен и възможен градеж може да се спре единствено посредством промени в Общия организационен проект. Според документите и козирката на близката метростанция попада в частния парцел.

На митинг през вчерашния ден излязоха и поданици на регион " Витоша ". Те желаеха оставката на районния кмет Теодор Петков поради съмнителни имотни покупко-продажби.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР