Жителите на Шишманци излязоха на протест срещу намерението на фирма

...
Жителите на Шишманци излязоха на протест срещу намерението на фирма
Коментари Харесай

Шишманци протестира срещу кариерата и разширяването ѝ

Жителите на Шишманци излязоха на митинг против желанието на компания „ Холсим “ за разширение на кариера та, заяви БНР.

Малко след 10 часа митинг иращите затвориха за малко пътя Шишманци-Белозем, който води до кариера та. Те упорстват за прекъсване на концесията и рекултивиране на кариера та. 

Недоволството породи откакто стана ясно, че желанието за разширение на кариера та е утвърдено от Общинския съвет на Раковски, без да бъдат известени жителите на Шишманци. Те настояха кариерите да бъдат спрени, тъй като задоволително време са били експлоатирани. Според хората цялото село е в прахуляк, непрекъснато минават тежки машини, а от гърмежите къщите им са напукани. 

На митинг а беше и кметът на Шишманци Александър Атанасов, който е дал позитивно мнение за разширението на кариера та, само че през днешния ден съобщи, че демонстрира уговорката си към хората с наличието си на митинг а. " Не съм срещу жителите на Шишманци ", сподели кметът на селото.

Към момента има два терена на " Холсим ", върху които е кариера та. Запрашеността е непрекъсната, обясниха още жителите на Шишманци , съгласно които в общината към този момент има и рекорден скок на белодробните болести. 

Снимка: БНР
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР