Жителите на Пловдив отчетоха най-добър резултат.Повече от 11,5 тона пластмасови

...
Жителите на Пловдив отчетоха най-добър резултат.Повече от 11,5 тона пластмасови
Коментари Харесай

Повече от 11 тона пластмаса събраха в кампанията Книги за смет

Жителите на Пловдив регистрираха най-хубав резултат.


Повече от 11,5 тона пластмасови боклуци бяха предадени за преработване в границите на акцията „ Книги за боклук ”. Тази година екологичната самодейност, проведена от фондация “Credo Bonum ”и издателство “Smart Books ” се организира по едно и също време в 5 града, с цел да подари книга по желание против кг пластмаса.

Според правилата за пресмятане на резултатите, съобразени с броя на популацията, жителите на Пловдив събраха 3,1 тона, което класира града като победител в конкуренцията. Освен купата за „ Град с минимум пластмасови боклуци ”, Пловдив ще бъде хазаин на „ Книги за боклук ” още един път и през есента на тази година.



В останалите градове - столичани събраха общо 5.200 т., във Велико Търново – 2.100 т., Бургас 2 т., и в Стара Загора – 1.200 т. пластмаса, която беше откарана от камионите на Екопак България за преработване.

Тази година максимален интерес имаше към детските книги, като броят на участниците, които избраха електронните заглавия беше по-голям от предходната.

Кампанията се провежда за шеста поредна година с поддръжката на Българо-американска кредитна банка, Европейската комисия в България, Екопак България и общините Бургас, Велико Търново и Пловдив, Mall Galleria Стара Загора и Mall Велико Търново, и с медийното партньорство на телевизионното предаване на Българска национална телевизия - „ Зелена светлина ”.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР