Жителите на община Стражица ще блокират днес главния път София

...
Жителите на община Стражица ще блокират днес главния път София
Коментари Харесай

Жителите на Стражица ще блокират пътя София-Варна, Рашков закри полицейското управление

Жителите на община Стражица ще блокират през днешния ден основния път София – Варна.

Протестът е от 10,30 часа и е против идното закриване на полицейското ръководство в града и трансформирането му в полицейски сектор, както и против закриването на сектора в село Камен, известно с телефонните измами, оповестява БНР.

Със заповед на вътрешния министър Бойко Рашков ръководството в Стражица става сектор и минава към Районното ръководство в Горна Оряховица.

Срещу структурните промени в Министерство на вътрешните работи, засягащи Стражица, протестни заявления одобриха и изпратиха до президентството, държавното управление и Народното събрание бизнесът в общината и Общинският съвет.

Местните хора са обезпокоени, че закриването на полицейското ръководство в Стражица и на полицейския сектор в село Камен ще доведат до нарастване на престъпността.

„ Във времена на неустановеност не е време да се опитва със сигурността на жителите “, разяснява кметът на Стражица и някогашен служител на реда Йордан Цонев и уточни, че в Районното ръководство в Стражица работят 38 души, само че какво ще се случи с тях при сходни структурни промени към момента не е ясно.

За да защитят полицейското си ръководство, хората от общината ще блокират тази заран основния път София – Варна при разклона за Стражица.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР